100 кг коштовного сплаву: У центрі Чернігова вкрали погруддя з могили класика української літератури (фото)

На місці злочину поліцейські виявили розкидану солому, що може свідчити про намагання зловмисників заглушити шум від падіння погруддя.

Фото: Вікіпедія.У Чернігові на могилі письменника Михайла Коцюбинського скинули з постаменту та вкрали бронзове погруддя. Як повідомляє ВВС Україна, погруддя важило близько 100 кілограмів, передають Патріоти України.

На місці події працює слідчо-оперативна група поліції. Поки що правоохоронці не повідомляють, хто міг понівечити могилу.

Як зазначають у поліції, на місці злочину виявили розкидану солому, що може свідчити про намагання зловмисників заглушити шум від падіння погруддя.

Поліція розслідує справу за статтею 297 КК - наруга над могилою.

Могила Михайла Коцюбинського розташована в історичній частині Чернігова біля Іллінської церкви. Там його поховали ще 1913 року.

Місце поховання письменника останнім часом неодноразово намагались понівечити заради наживи. Нещодавно невідомі пошкодили огорожу навколо могили - виламали деякі елементи, ймовірно, з метою здати їх на металобрухт.

Михайло Коцюбинський є класиком української літератури. Найвідомішими його творами є «Тіні забутих предків», «Fata Morgana», «Коні не винні» та багато інших.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 24 квітня. Що українці готували Євсеїв день для збереження здоров'я

середа, 24 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 24 квітня за новим стилем вшановує Саву Стратилата і з ним 70-ти воїнів, преподобного Саву Києво-Печерського та Єлизавету Чудотворницю, а також вшановує пам'ять великого мученика Євсевія Нікомідійського, що поклав життя зарад...

Колись росія жахнеться своїх втрат: "Из сотни бойцов - 10 сбежало, остальные погибли", - полонений загарбник про свій підрозділ та про себе (відео)

середа, 24 квітень 2024, 6:15

Гурянов Євген родом з Курганської області. На війну росіянину порадили піти люди з органів опіки. Пообіцяли сина до інтернату не забирати. Росіянин у полон потрапив випадково. Каже, взагалі йшов до своїх, а знайшов українських бійців. Найбільше на тере...