"1000 іграшок і 3,6 км гірлянд, які будуть щодня світитися різними кольорами": У мережі показали, якою буде головна новорічна ялинка України (відео)

Вартість прикрас становить близько 2,7 млн гривень. Ялина буде заввишки 30 метрів, її оздоблять метровими ліхтарями.

Фото: pravda.if.ua.Головну новорічну ялинку України на Софійській площі в Києві прикрасять тисячею іграшок і 3,6 км різнокольорових гірлянд, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

"Загальна кількість - буде 1000 іграшок і 3,6 км гірлянд, які будуть щодня світитися різними кольорами", - розповів керівник проекту Folk Ukraine, який займається організацією новорічного містечка, Ігор Добруцький.

За його словами, їх вартість становить близько 2,7 млн гривень. Ялина буде заввишки 30 метрів, її прикрасять метровими ліхтарями.

У свою чергу, директор департаменту культури КМДА Діана Попова уточнила, що бюджетних коштів в ялинку не вкладали.

"Тут бюджетних коштів немає, є тільки 150 тис. грн, які тільки частково покривають технічні засоби", - сказала вона.

Разом з тим, відзначається, що на сайті КМДА з'явилася петиція, в якій кияни пропонують встановити штучну ялинку.

Однак Добруцький уточнив, що це обійдеться ще дорожче - близько 5 млн грн. У суму входить вартість самого дерева, а також монтаж, демонтаж і зберігання.

Головна ялинка країни запалить свої вогні в День Святого Миколая, 19 грудня, о 20:00.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Найшли вила на зелені граблі: Екс-нардеп Ляшко опинився в епіцентрі скандалу щодо своєї військової кар'єри

субота, 20 квітень 2024, 0:55

Олег Ляшко дав привід "старим друзям" з телеканалу Зеленського-Коломойського пройтися по його діяльності, тепер вже у складі ЗСУ. Патріоти України пропонують ознайомитись з матеріалом ТСН, ісамим визначитись наскільки виправдана риторика кореспондента ...

Як у Німеччині розкрили російське шпигунське кубло - Борислав Береза

субота, 20 квітень 2024, 0:30

"У "Der Spiegel" вийшла гучна стаття "У Баварії заарештовано російських диверсантів - розслідування Генпрокуратури". Німеччина зіткнулася з новою шпигунською справою. За даними SPIEGEL, генеральний прокурор Єнс Роммель заарештував двох агентів, які, як...