"$47 мільйонів на летальну зброю": У США вирішили суттєво допомогти Україні - слово за Трампом

За наданням українцям летальної зброї виступають державний секретар США Рекс Тіллерсон і міністр оборони генерал Джеймс Маттіс.

Фото: "Крим Реалії".Президенту США Дональду Трампу незабаром надійдуть рекомендації про виділення $47 млн фінансової допомоги для України на придбання летальної зброї. Про це заявив офіційний представник Державного департаменту США, передають Патріоти України з посиланням на ABC News.

На його думку, ця ініціатива позитивно вплине на стримування військової агресії Росії проти України.

"Рада національної безпеки вирішила під час засідання 14 листопада дати "зелене світло" на виділення грантового пакета в розмірі $47 млн уряду України на покупку американської військової зброї, включаючи потужні протитанкові ракети Javelin", - розповіло джерело в Держдепі.

У разі, якщо американський президент схвалить цю пропозицію, то можна буде говорити про серйозну зміну партійної платформи республіканців. Адже, коли Трамп тільки балотувався на нинішній пост, то в неї були внесені поправки, які замінювали згоду на надання Україні летальної зброї більш нечітким формулюванням "належної допомоги".

Примітно, що підтримку України в боротьбі з Росією летальною зброєю ініціюють такі впливові представники американської влади, як державний секретар США Рекс Тіллерсон і міністр оборони генерал Джеймс Маттіс (вони активно обговорюють цю ідею ще з червня).

Для того, щоб цьому рішенню дали хід, його повинні схвалити Трамп і Конгрес США. За словами представника Держдепу, на найближчий час запланована зустріч, на якій і буде вирішуватися це питання.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...