70% всіх "серцевих" смертей відбуваються під час магнітних бурь: Лікар радить, як вберегтися

Віктор Литвиненко зазначає, що в групі ризику - люди похилого віку і діти, а також метеочутливі пацієнти.

Фото: "Живи Активно".Очікується, що грудень буде багатим на магнітні бурі, а це значить, що виросте кількість людей, у яких загостряться хронічні захворювання, передають Патріоти України з посиланням на "Обозреватель".

Як зазначає лікар-експерт Віктор Литвиненко, особливо в цей період можуть постраждати люди, які страждають від серцевих захворювань.

Відомо, що близько 70% всіх смертей від ішемічної хвороби серця припадає саме на час сильних геомагнітних хвилювань.

Лікар також зазначає, що в групі ризику - люди похилого віку і діти, а також метеочутливі пацієнти. Це люди будь-якого віку і статі з хитким психоемоційним фоном, які реагують на зміни погоди, перепади температур, атмосферного тиску. У ці дні вони страждають перепадами настрою і тривожними станами набагато частіше, звертаються до медиків зі скаргами на "здавлювання" в області грудей, "шум у вухах".

Лікар звертає увагу на низку симптомів, які приходять під час магнітної бурі. Серед них: різкі головні болі, скачки тиску, ниючі болі в області серця, стан необгрунтованої тривоги, які починаються раптово проявлятися за 1-2 дні до магнітної бурі і проходять через 3-4 дні, перепади настрою, переднепритомні стани, ефект "чорних комашок" перед очима.

Медик каже, що в цей період особливо важливо не піддавати себе сильним фізичним навантаженням і намагатися більше відпочивати. "До речі влаштувати в дні магнітних заворушень розвантаження шлунку. Вживайте менше жирних і солодких продуктів - у дні бур рівень холестерину зростає (так організм відповідає на стрес). Включіть у раціон більше фруктів, овочів, хліб із борошна грубого помелу. Відмовтеся від алкоголю і куріння або хоча б обмежте себе в них", - говорить він.

Він також вважає, що потрібно побільше гуляти на свіжому повітрі, намагатися уникати стресів і нервових перенавантажень. Необхідно також обмежити години використання ноутбука і смартфона.

При магнітних бурях знижується кількість кисню в повітрі, що веде до гіпоксії - кисневого голодування - тканин організму, зокрема, мозку. Через це ми можемо відчувати сильну втому, навіть якщо не сильно напружувалися, головні болі, серцебиття. Погіршення самопочуття при магнітних бурях можливо у гіпертоніків, сердечників, які страждають на бронхіальну астму (стає важче дихати).

Крім того, навіть у здорових людей наднирники починають у підвищених кількостях викидати в кров гормони стресу - адреналін і кортизол. Як наслідок, підвищується дратівливість, накочує відчуття безпричинної тривоги, знижується працездатність, увагу, в крові підскакує цукор.


Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Обстріли. Влада. Безпека

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Влада виявилася неготовою до нинішніх інтенсивних обстрілів. Гроші було освоєно не для ефективного забезпечення оборони. Наближається криза. Новий обстріл. І кожного разу – інший малюнок атаки. Одна мета: знищити Україну. І збудувати світ, де людожери ...

Повернувся з України "у відпустку": У Крокус Сіті Холі вбили полковника ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:00

Полковник ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол. Про це повідомляє видання "Медиазона", передають Патріоти України....