Виявляється, США вже рік поставляють Україні летальну зброю - ЗМІ

Поставки ведуться "в тісній координації з американським посольством, Держдепартаментом, Пентагоном і з урядом України".

Фото: SlidePlayer.Американські військові компанії з 2016 року здійснюють поставки летального зброї в Україні. Про це повідомляє "Голос Америки", передають Патріоти України.

Як з'ясували журналісти, зареєстрована в Техасі компанія AirTronic USA на основі американської ліцензії постачає в Україну гранатомети PSRL - вдосконалену версію радянського ручного протитанкового гранатомета РПГ-7.
За словами директора AirTronic Річарда Вендівера, співпрацювати з Україною компанія почала два роки тому, перша поставка була здійснена в 2016 році.
"Ми почали постачати наш товар в Україну в минулому році, ми продовжуємо здійснювати поставки до цього дня", - наводить його слова "Голос Америки".
Він уточнив, що поставки здійснюються на підставі експортної ліцензії Державного департаменту США. Деталей контракту він не повідомив, зазначивши лише, що поставки ведуться "в тісній координації з американським посольством, Держдепартаментом, Пентагоном і з урядом України".
Вендівер також зазначив, що поставки гранатометів не йдуть врозріз з Мінськом домовленостями. Незважаючи на це, компанії довелося пройти через "ряд серйозних бюрократичних і політичних перешкод" для того щоб почати поставки в Україну.
Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Відповзав зі спущеними штанами: Пікантне поранення окупанта перетворило його на справжнє посміховисько (фото, відео)

четвер, 28 березень 2024, 23:34

Російський загарбник несподівано для самого себе здобув перемогу у конкурсі на найпікантніше поранення, в якому навіть не планував брати участь. Такий вердикт винесли користувачі соцмереж після публікації українськими військовими відео, на якому окупан...

"Демілітаризувала" власна ППО: Біля Севастополя впав російський військовий літак (фото, відео)

четвер, 28 березень 2024, 23:23

Біля окупованого Севастополя впав російський літак, за даними окупантів, це міг бути Су-35. Про це повідомили місцеві пабліки, які зафіксували падіння палаючого літака і пілота, який катапультувався, передають Патріоти України. "Російське ППО як крок д...