Антикорупційний суд: Порошенко поставить питання руба

Голосування в Раді має показати хто є хто.
Фото: bbc.com.Президент України Петро Порошенко готовий презентувати у парламенті свій варіант законопроекту про антикорупційний суд за два тижні, якщо у Верховній Раді не буде створено робочу групу для роботи над законом. Про це заявила представниця президента у Верховній Раді Ірина Луценко в понеділок під час засідання погоджувальної ради парламенту, передають Патріоти України з посиланням на видання "ГОРДОН".

"Президент закликає всі комітети та зацікавлені фракції створити робочу групу з напрацювання основних тез і принципів закону про антикорупційний суд. Без такої робочої групи неможливо буде досягти консенсусу в сесійній залі. Якщо протягом двох тижнів не буде створено таку робочу групу і не буде подано основні позиції, президент готовий уже за два тижні презентувати парламенту свій варіант антикорупційного суду і цей законопроект", – сказала вона.

30 вересня 2016 року в Україні набрали чинності конституційні зміни в частині правосуддя і новий закон "Про судоустрій і статус суддів", який парламент ухвалив 2 червня. Згідно із законом, передбачено створення Вищого антикорупційного суду, який розглядатиме окрему категорію справ, підслідних антикорупційному бюро. Водночас дати початку функціонування антикорупційного суду в законі не прописано.

9 жовтня Венеціанська комісія опублікувала повний текст висновку щодо українських законопроектів №6011 та №6529 про створення антикорупційних судів в Україні.

Експерти не підтримали запровадження розгалуженої системи антикорупційних палат, що було передбачено в законопроекті №6529. У комісії також розкритикували низку положень законопроекту №6011, звернувши увагу на неприпустимість політизації процесу призначення суддів та необхідність дотримання Конституції під час процедур відбору.

20 жовтня президент України Петро Порошенко заявив про необхідність розроблення нового законопроекту про антикорупційний суд.

Створення спеціалізованого антикорупційного суду є одним із зобов'язань, які Україна взяла на себе перед своїми міжнародними партнерами – Європейським союзом та Міжнародним валютним фондом.

Зараз справи, які розслідує Національне антикорупційне бюро, розглядає Солом'янський районний суд, оскільки саме в цьому районі розташоване відомство. Директор НАБУ Артем Ситник заявляв, що суди часто затягують справи бюро.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

П’ять квартир у Києві, Tesla і Mersedes: Нардепа-"слугу" підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн грн, - джерело

четвер, 2 травень 2024, 14:01

Чинному народному депутату України повідомили про підозру у незаконному збагаченні на 11 млн грн. Йому загрожує до десяти років позбавлення волі. Про це повідомляє пресцентр Національного антикорупційного бюро у четвер, 2 травня, передають Патріоти Укр...

Поранено десятки окупантів: Нові подробиці щодо збитків РФ внаслідок удару ракетами ATACMS по Криму, - соцмережі

четвер, 2 травень 2024, 13:43

У четвер, 2 травня, проєкт ВЧК-ОГПУ з посиланням на дані ЗС РФ, розкрив збитки Росії після удару ЗСУ балістичними ракетами ATACMS по Криму 30 квітня. Про це йдеться у дописі ВЧК-ОГПУ у Telegram, передають Патріоти України. Зазначається, що загалом, за ...