Багатий на подвиги та втрати: 2017 рік явив Україні 10 героїв - згадали усіх поіменно (відео)

У році, що минає українці отримали десять нових Героїв, причому восьмеро з них удостоїлися високого звання посмертно.

Фото: Укрінформ.У 2017 році Україна отримала десять нових Героїв, причому восьмеро з них удостоїлися високого звання посмертно. Журналісти вирішили згадати всіх поіменно, йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Доброволець і оперний співак Василь Сліпак загинув у червні 2016 р. на Світлодарській дузі. Олександр Капуш поклав життя під час боїв за Дебальцеве, коли прикрив товариша від вибуху гранати. Генерал-майор Максим Шаповал, авто якого підірвали просто в середмісті Києва, був одним із кращих розвідників. Звання Героя цього року надали і Євгенію Тельнову, який під Іловайськом із гранатометв підбив два російських танки та дві бойові машини десанту – він загинув на початку 2015-го в боях за Широкине. А також кримському татарину Решату Аметову.

Нагороду загиблого капітана Євгенія Лоскота, який підірвав себе гранатою під час боїв за Веселу гору на Луганщині, не бажаючи потрапити в полон, вручили його мамі й сину. Це був один із найзворушливіших моментів параду на День незалежності України.

Офіційно українським героєм визнали і білоруса Михайла Жизневського, який загинув під час протистоянь на Грушевського в січні 2014 р. під час Революції Гідності. Золоту зірку батька отримав син 24-річного Андрія Кизила із 72-ї бригади – його батько загинув під час оборони Авдіївки.

Герої, яким вдалося вижити – це Володимир Жемчугов і лейтенант Василь Тарасюк. Йому зірку за оборону Авдіївки вручили на параді незалежності. Тоді ж нагороду загиблого капітана Євгена Лоскота, який підірвав себе гранатою під час боїв за Веселу гору на Луганщині, не бажаючи потрапити в полон, вручили його мамі і сину. Це був один із найзворушливіших моментів параду Незалежності. Мама та син Лоскота прийшли до студії ТСН на Софійський площі під відкритим небом, аби побажати всім українцям у Новому році віри в себе і державу, єдності та оптимізму.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Навчально-тренувальний літак Як-52 збив ворожий дрон-розвідник над Одещиною - Бутусов (відео)

субота, 27 квітень 2024, 20:31

На Одещині поршневий навчально-тренувальний літак Як-52 збив російський дрон-розвідник. Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов у Telegram, передають Патріоти України. На оприлюднених відео показаний момент спуску ворожого розвідувального дрона на пара...

Спеціально створена для знищення дронів: ВМС США готуються до випробування потужної мікрохвильової зброї

субота, 27 квітень 2024, 19:43

У 2026 році ВМС США планують випробувати свою першу потужну мікрохвильову зброю на борту морського судна. Експериментальна зброя, відома як «Проект МЕТЕОР», використовуватиме промені інтенсивної електромагнітної енергії для знищення дронів. Про це стал...