"Багіня" відомства Лаврова погрожує Латвії через прийняття зміни закону про учасників Другої світової війни

Речниця МЗС Росії назвала латвійський закон "блюзнірським" та "відвертим знущанням над ходом і підсумками Другої світової війни".

Фото: Радіо Свобода.У російському МЗС заявили, що ухвалений Латвією закон "Про статус учасника Другої світової війни" матиме серйозні наслідки для російсько-латвійських відносин. І пригрозили звернутися до міжнародних структур – ООН, ОБСЄ, Рада Європи, аби "дати цьому волаючому кроку латвійської влади відповідну принципову оцінку", передають Патріоти України з посиланням на ТАСС.

Таке обурення у Росії викликало те, що згідно нового латвійського закону "Про статус учасника Другої світової війни", його присвоюватимуть всім, хто брав участь в бойових діях на території країни в складі регулярних армій як СРСР, так і нацистської Німеччини.

Росія ж не могла пройти повз законодавства сусідньої країни, заявивши, що цей закон "вносить ще більший розкол в суспільство, граючи на руку силам, зацікавленим в розпалюванні в латвійському соціумі ксенофобських настроїв і міжнаціональної ворожнечі". З такою заявою виступила речниця МЗС Росії Марія Захарова. Вона ж назвала цей закон "блюзнірським" та "відвертим знущанням над ходом і підсумками Другої світової війни".


Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...