"Б..дь, коли це закінчиться?": Відомі українські митці нарікають на зросійщення вітчизняних консерваторій

Капранови зазначають, що "українська музична освіта цілком будується на російській музиці, тому в голові у кожного випускника - "могучая кучка", яку туди закладають з перших нот".

Фото: Facebook."Українські консерваторії та музшколи сьогодні виховують РОСІЙСЬКИХ музикантів", - пишуть на своїй сторінці у Фейсбук Брати Капранови, передають Патріоти України.

"Приклад: соліст київської філармонії Антоній Баришевський буде виступати з різдвяною програмою "Дзвони". Окрім європейських Ліста, Гріга та інших він гратиме Мусоргського, Бородіна, Рахманінова і... жодного українського композитора. Українці не писали і не пишуть музику про Різдво? Та наче пишуть. Це програма на експорт, де не знають наших? Та ні, гратиме у Києві.
То в чому причина?
У тому, що талановитому і прекрасному, без перебільшень, піаністу Антонію Баришевському навіть на думку не спадає грати українських композиторів, бо він - випускник української консерваторії. А українська музична освіта цілком будується на російській музиці, тому в голові у кожного випускника - "могучая кучка", яку туди закладають з перших нот. А Лисенко, Ревуцький, Леонтович, Лятошинський для них - екзотика, про яку треба спеціально згадувати.
От зараз багато сперечаються про те, як відрізнити українського музиканта від інших музикантів. Але ж усе просто - для українського музиканта українська музика - це основа, перше, що спадає на думку, те, що він найкраще знає.
І формує це - виховання, перш за все - система освіти.
Якщо сумніваєтеся - поцікавтеся програмами консерваторій, подивіться афіші філармоній і порахуйте там кількість українських творів. Зайдіть на концерт найближчої музшколи і послухайте, кого там грають.
А потім випускники цих закладів знову кладуть "могучую кучку" в голови наступних поколінь
От не хочеться матюкатися, але, б..дь, коли це закінчиться?"
Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...