"Без цієї "трійці" українці перетворюються в "мішок розсипаної картоплі": Соціолог розповів, яким має бути "скелет нації"

Небоженко вважає, що моральні "Авторитети нації", є прикладом для наслідування, підтримують мир і злагоду в родині і країні, і є основою соціалізації базової особистості українського суспільства.

Фото: "Народний оглядач"."Одне не можливе без іншого і третього. Немає Героїв - не буде моральних Авторитетів і не виживуть Мудреці. Наявність цього «трикутника» дозволяє нації виділятися з купи різнорідного населення української формальної держави і сформувати своє компактне громадянське суспільство. Усе взаємопов'язано, але починається з Героїв країни", - пише на своїй сторінці у Фейсбук соціолог Віктор Небоженко, передають Патріоти України.

"Вони формують шкалу мужності, на якій тримається Гордість, Гідність і Пам'ять нації. Вони формують Пантеон нації - концентрацію місць сили і великих імен нації. Наявність Героїв дозволяє Мудрецям країни зв'язати минуле, сьогодення і майбутнє країни, і визначити Призначення України в бурхливому світі країн, в туманному «світовому осьовому часі». Моральні Авторитети нації, є прикладом для наслідування, підтримують мир і злагоду в родині і країні, і є основою соціалізації базової особистості українського суспільства.
Без цього «скелета» ще довго не буде ніякої України. Без цієї "трійці" українці перетворюються в «мішок розсипаної картоплі», в підданих чужої держави, навіть якщо вона називає себе українською. Без Героїв, Авторитетів і Мудреців, все інше - закон, релігія, місце проживання, мова, кров, успіх в житті завжди будуть вторинні і легко будуть продаватися, фальсифікуватися або використовуватися недругами українського суспільства в своїх цілях".
Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...