"Білорусь взяла курс на згортання відносин з Україною": Бутусов розповів про вибір Лукашенка (фото)

Журналіст вважає, що в такому випадку Україні потрібно припинити відносини з сусідньою державою.

Фото: Експрес-онлайн.Масові затримання українців у Білорусі свідчать про те, що президент Росії Володимир Путін підпорядкував під свій контроль режим Олександра Лукашенка. У цих умовах єдиною правильною реакцією України буде розрив дипломатичних відносин із Білоруссю. Про це написав журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

Він нагадав про такі кричущі інциденти, як викрадення і вивезення у Россіію 24 серпня сина учасника АТО Павла Гриба; затримання і звинувачення у шпигунстві 17 листопада кореспондента "Українського радіо" Павла Шаройка; затримання і звинувачення у дачі хабара 15 листопада директора українського заводу ВАТ "Завод обважнювачів" Олександра Скиби; голосування Білорусі 15 листопада проти резолюції ООН з проблеми окупації Криму.

"Очевидно, Білорусь взяла курс на згортання відносин з Україною. Вересневі військові російсько-білоруські навчання показали, що Лукашенко піддався впливу Путіна і робить відверто ворожі дії. Тепер Лукашенко робить все, щоб розірвати відносини з Україною шляхом провокації і створення вигаданих шпигунських скандалів, намагається нагнітати антиукраїнську істерію. Відповіддю на такі нічим не спровоковані дії може бути тільки одне - рівень відносин із Білоруссю доведеться опустити до рівня контактів з Російською Федерацією", - підсумував Бутусов.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Крик відчаю" через українські БПЛА: У Міноборони пояснили, чому РФ створює "танки-монстри" з системами РЕБ

субота, 20 квітень 2024, 7:15

Українські ударні дрони з часом значно покращилися, тому російські засоби, які раніше працювали, виявилися неефективними. . Монструозні танки обвішані засобами радіоелектронної боротьби, про які повідомлялося останнім часом, росіяни випускають на поле...

Народні прикмети на 20 квітня. Що треба щро між чоловіком і дружиною почастішають сварки

субота, 20 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...