Бізнес для паталогоанатома? - Поліклініка у Києві налагодила недоречну торгівлю (відео)

Може це клієнти, що не були у змозі заплатити, гірко жартують українці.

Фото: ТСН.Ковбасу, сардельки, балик та різноманітні сири в Києві можна придбати не лише в магазині чи на базарі, а й просто в дитячій поліклініці. Торгова точка розмістилася на імпровізованих ятках посеред коридорів, ідеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Покупців не надто бентежить, що подібна продукція реалізується без холодильника. Серед персоналу вже навіть сформувалися постійні клієнти, котрих приваблює те, що товар дають пробувати. Те, що м’ясо лежить просто на клейонці в приміщенні, де ходять хворі, їх не бентежить, бо досі начебто ніхто не труївся.

На імпровізованих ятках м'ясні вироби продають просто посеред коридорів. Серед медичних закладів столиці - це типова ситуація. Попри те, що ковбаси реалізують, порушуючи всі санітарні норми: без холодильників та необхідної документації на товар. Попит на ковбасу там - серед медичного персоналу.

Продавчиня Світлана дозвільних документів і санітарної книжки журналістам показувати не схотіла. Так само не схотів представлятися чоловік у білому халаті, котрий дав продавчині наказ згортати торгівлю, а з журналістів зажадав дозволу на зйомку. Головного лікаря Галини Лось на робочому місці не було, її заступники поховалися, а знімальній групі пояснили, що в цей день свято, а журналісти своєю присутністю заважають обідній перерві персоналу.

У бухгалтерії запевнили, що ніяких договорів вони ні з ким не складали, бо це прерогатива адміністрації. Та на контакт так і не пішла. Тож журналісти отримали запевнення в районному управлінні охорони здоров’я, що жодних дозволів на подібну торгівлю поліклініці не надавали. А також показали запис першому заступнику керівника Держпродспоживслужби Києва Олександру Овчаренку. Той назвав таку торгівлю стихійною, що підпадає під поняття адміністративного правопорушення. "Це зона відповідальності керівника того лікувального закладу. Не може лікар давати дозвіл на незаконну торгівлю, тим більше, він чітко розуміє, які є вимоги. Це або неналежне виконання своїх посадових обовязків, або зловживання своїм службовим становищем", - переконаний він.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...