Боголюбов вимагає в України компенсацію за "незаконну експропріацію" Приватбанку

Сума претензій бізнесмена поки залишається невідомою.

Фото: politota.com.ua.Колишній співвласник Приватбанку, бізнес-партнер Ігоря Коломойського Геннадій Боголюбов зажадав від України компенсувати йому збитки від націоналізації Приватбанку. 6 листопада Боголюбов направив уряду України повідомлення з вимогою компенсації за "незаконну експропріацію" його частки і засобів в Приватбанку. В іншому випадку він має намір звернутися в незалежний третейський суд, передають Патріоти України з посиланням на "Українські новини".

Боголюбов обещает сделать это как гражданин Великобритании, а не Украины. Бизнесмен при этом ссылается на двусторонний инвестиционный договор ("БИТ") между Соединенным Королевством и Украиной, направленный на защиту иностранных инвесторов в Украине. По его мнению, Украина вела успешную скоординированную медиа-кампанию для дестабилизации ситуации с Приватбанком, после чего последовала его национализация.

Сумма претензий Боголюбова не сообщается.

Напомним, что 21 декабря 2016 года Приватбанк перешел в государственную собственность, так как предыдущие владельцы - Игорь Коломойский и Геннадий Боголюбов - довели его до неплатежеспособности.

НАБУ расследует уголовное производство по фактам возможного злоупотребления своим служебным положением должностными лицами Национального банка Украины, а также растраты средств Приватбанка в особо крупном размере, совершенной менеджментом и владельцами существенного участия банка (ч.2 ст. 364, ч.5 ст.191 УК Украины), вследствие чего государство понесло убытки в размере докапитализации банка в сумме более 100 млрд гривен.

Дело касается незаконного предоставления кредитов предыдущими владельцами и топ-менеджерами финучреждения.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Військовий експерт Мусієнко закликав не розносити "зраду" щодо відходу ЗСУ від Очеретиного

неділя, 28 квітень 2024, 20:43

Збройні Сили України доволі вдало та успішно тримають оборону на Сході, попри те, що ворог переважає за чисельністю, кількості артилерії та авіації. російські війська ведуть наступ на Донецькому напрямку із 10 жовтня 2023 року, відколи розпочали масова...

Українські військові вибили окупантів і повернули позиції південніше Іванівського - офіцер ЗСУ

неділя, 28 квітень 2024, 20:15

Українським військовим вдалося повернути позиції південніше населеного пункту Іванівське на Донеччині. Проте окупаційна армія РФ не припиняє штурми у спробах захопити Часів Яр. Про це в ефірі "Апостроф TV" розповів заступник командира батальйону 92-ї О...