Брудні розбірки і проплачені акції: Екс-боєць АТО розповів, як в Україні заробляють на героях

Павло Тука, який є ветераном АТО, розповів про аферистів, які використовують екс-бійців для реалізації таких брудних корисливих цілей, як рейдерство та кришування.

Фото: РБК-Україна.Колишній учасник АТО Павло Тука, який створив після повернення до мирного життя охоронну фірму, заявив, що зараз в Україні орудує багато аферистів, які використовують екс-бійців для реалізації таких брудних корисливих цілей, як рейдерство і кришування особистих комерційних інтересів. Свою думку він озвучив в ексклюзивному інтерв'ю "Обозревателю", передають Патріоти України.

"На жаль, різні негідники дуже багатьох АТОвців привертають зараз до всіх цих брудних розборок, проплачених акцій. І, на жаль, ніхто не може передбачити, як будуть розвиватися події у різних ситуаціях - за війн за урожай, за захоплення заводів і підприємств, за нібито блокування незаконних будівництв, хоча всі давно знають, що робиться це з метою шантажу, грубо кажучи", - зазначив Тука.

Як приклад він навів ситуацію, що сталася влітку 2017 року в селах Бережинка та Добре на Кіровоградщині. Там, за його словами, трапився скандал, у якому замішана охоронна фірма народного депутата України ("Самопоміч") Семена Семенченка "Донбас Охорона". Зокрема, під час спроби відстояти чиїсь особисті бізнес-інтереси між представниками цієї структури та правоохоронцями виникла бійка, після якої почалися серйозні маніпуляції громадською думкою. Адже люди Семенченка заявили, що Національна гвардія побила ветеранів АТО. При цьому розповсюджувачі подібної інформації не уточнили, скільки саме колишніх бійців було в рядах "Донбас Охорони".

"Я не можу засуджувати інших людей - адже я не знаю, у яких обставин вони опинилися. Але коли цим брудом займаються, прикриваючись військовою формою, прикриваючись участю у війні - я не можу мовчати. Саме це і дратує реальних ветеранів, які не йдуть на такі речі, найбільше: навіщо ви паплюжити форму, у якій гинули наші побратими? Навіщо ганьбите шеврони підрозділів, багато з яких, той же "Донбас", наприклад, досі на війні та чесно виконують свої обов'язки? А в цей час хтось із такими ж шевронами бігає і щось там віджимає", - обурився Тука, уточнивши, що його компанія ніколи не пожертвує своїми принципами заради таких брудних грошей.

Крім того він уточнив, що у випадках, подібних до вищеописаного, звинувачення в побитті добровольців виявляються просто зручною ширмою, за якою у 90% випадків ховаються люди, які ні дня не були на війні, тоді як ті, хто реально воював там, це максимум 10%.


Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Спланована стратегія: Полковник ЗСУ пояснив, чому росіяни тероризують Одесу і Харків

неділя, 5 травень 2024, 21:43

Систематичні обстріли Харкова та Одеси – це виконання не військових, а інформаційно-психологічних задач. Як пояснив в коментарі 24 каналу воєнний оглядач Роман Світан, агресор намагається тиснути на українське суспільство, аби так примусити країну до к...

"Сільвіо дуже злякався": Друг Берлусконі розповів моторошну історію про полювання з Путіним

неділя, 5 травень 2024, 20:30

Російський диктатор Володимир Путін дуже налякав нині покійного експрем'єра Італії Сільвіо Берлусконі під час спільного полювання у 2013 році. Про це розповів колишній сенатор від партії Берлусконі «Уперед, Італіє!» Фабріціо Чікітто, повідомляють Патрі...