"Будьте обережні! Шахраї використовують нову "схему" на OLX", - блогер

Виявилося, що подібна афера здійснюється зловмисниками не вперше.

Фото: Кордон.На одному з найбільших в Україні онлайн-майданчиків оголошень OLX шахраї використовують нову схему обману користувачів. Про це в Facebook повідомила Sasha Eclair, передають Патріоти України.

"Назбирала техніки, яка лежить без діла. Відправила все на olx.ua, проходить хвилин 30 - дзвінок. У фірму якраз потрібен фотоапарат, заберуть сьогодні з самовивозом. Кажуть, що на карту скинуть гроші, як тільки приїде людина за цим всім щастям", - пише блогер.

Після цього, за її словами, і починається "схемка".

"Приїжджає таксист, мені дзвонять, що машина приїхала і зараз гроші відправлять. Приходить смс, що гроші перевели, знову дзвінок, мовляв, все відправили, смс є. Підходжу до таксиста, прошу зачекати, перевіряю спочатку додаток - порожньо. Думаю, що "Приват" може тупить, перевіряю через safari - порожньо", - зазначає Sasha Eclair.

"Дзвоню в "Приват", там кажуть, що ніяких зарахувань на мій рахунок не надходило. Таксист слухає всю розмову, зрозумів, що мене розводять, дав номер з якого замовляли таксі, там теж вже скидають. Номер "покупця" теж, звичайно ж, вимкнений... Після цього перевірили номер з якого прийшло повідомлення про зарахування грошей, виявилося, що не перший випадок. Будьте обережні", - резюмувала вона.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Немає механізмів повернути українців із-за кордону, кожна країна буде захищати свої інтереси - Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:53

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що Варшава може допомогти повернути чоловіків призовного віку в Україну, про це ж обіцяли подумати і в Литві. Проте в Німеччині заявили, що чоловіки можуть залишаться в країні навіть з недійсним па...

ЗСУ вдалося вибити противника з двох позицій на Бахмутському напрямку, - комбат 92-ї омбр

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:15

Командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої механізованої бригади Юрій Федоренко заявив, що у Часовому Яру противника немає, місто повністю контролюється Силами оборони України, передають Патріоти України. "Бойо...