"Будущее российской космонавтики - на батутах к МКС?" - блогер розповів, як РФ втрачає свої позиції в космосі

Коваленко вважає, що з огляду на цілий ряд показників і перспектив, у російської космонавтики майбутнього немає.

Фото: Информ-UA. "Приділяючи періодично увагу різного роду галузям, які збуджують безпричинне відчуття величі і гордості в ура-патріотичних шарах РФ, я намагаюся завжди акцентувати увагу на їх проблематиці, щоб було зрозуміло, що наддержава втрачає свої позиції навіть там, де ще вчора і справді можна було хоч чимось пишатися. І космонавтика в списку таких видів діяльності країни-ізгоя займає не останнє місце", - пише у своєму блозі на "ИС" Олександр Коваленко, передають Патріоти України.

"Справа в тому, що в останні роки велика космічна наддержава однією з основних статей доходів в космічній галузі вважала доставку вантажів до МКС. І справді, не так давно, буквально в 2010 році, практично всі польоти до МКС здійснювали саме російські космічні кораблі! Однак час іде і колишня слава, а також затребуваність сходять нанівець...
Справа в тому, що напередодні агентство NASA заявило, що не буде для доставки своїх астронавтів на МКС додатково закуповувати місця на ракетах «Роскосмосу» і останній політ американського астронавта на російському кораблі «Союз» відбудеться в 2019 році.
Перспектива, м'яко кажучи, сумна. Адже, по суті, SpaceX і Boeing на сьогоднішній день відбирають останній хліб у «Роскосмосу», який і так не особливо може похвалитися своїми польотами до МКС.
Посудіть самі, тільки в цьому році у Росії було всього два польоту на Міжнародну космічну станцію, в той час як у США 5 польотів здійснили кораблі SpaceX і Cygnus і 1 політ японський Kounotori 6.
Що ж до конкуренції, то вже в квітні наступного року безпілотний Dragon 2 від SpaceX відправиться в свій перший політ до МКС, а в березні Starliner від Boeing. І з огляду на цілий ряд показників і перспектив, в цьому майбутньому у російської космонавтики - майбутнього немає.
І ось в правду, може, не варто одному видатному гібридному діячеві жартувати про батути?"
Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Польщі і Румунії проросійські сили готують антиукраїнські провокації: що відомо - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 5:00

23 квітня Сенат остаточно схвалив законодавчий пакет, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні. Білий дім вже заявив, що готує для відправлення в Україну допомогу на 1 мільярд доларів. ...

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...