Будинок автора світового музикального шедевру "Щедрик" розсипається на очах (фото)

Для порятунку помешкання було організовано благодійну акцію Leontovych Heart.

Фото: Громадське радіо.Будинок автора всесвітньо відомої пісні «Щедрик», українського композитора Миколи Леонтовича, який розташований у селі Шершні Вінницької області, доведений до межі знищення, передають Патріоти України з посиланням на ZN.UA.

Для порятунку будинку було організовано благодійну акцію Leontovych Heart. Серед її учасників - 16-літній український скрипаль, який виступив у Білому домі у 2013 році, Ілля Бондаренко.

Скрипаль Ілля Бондаренко розповів, що йому відомо про ситуацію навколо оселі Леонтовича на Вінниччині: «Було б дуже добре, якби в цьому будинку згодом вдалося зробити музичну школу, тому що сам композитор був і педагогом, і аранжувальником…».

Благодійний джазовий вечір Leontovych Heart відбудеться 18 грудня о 18:30 в Art ukraine gallery (вул. М.Грушевського, 9-а). Як каже президент Фонду гуманітарного розвитку України, ініціатор громадської платформи #SOSмайбутнє Наталія Заболотна: «Ми закликаємо всіх небайдужих долучитися до порятунку будиночка дитинства українського композитора Миколи Леонтовича. У наших планах — створення у відреставрованому будинку музичної школи для місцевих дітлахів, а навколо оселі — музичного театру open-air Leontovych Heat».

Вартість благодійного квитка — від 5 до 10 тис грн. У програмі вечора також «тихий аукціон» творів сучасного мистецтва.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Розгром командного пункту в Бахмуті: Українські військові ліквідували топокупанта (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:07

У Росії почали визнавати втрати офіцерського складу внаслідок руйнівного удару ЗСУ по командному пункті окупантів у захопленому Бахмуті Донецької області, зазначають Патріоти України. Як повідомив офіцер ЗСУ, військовий блогер, який відстежує втрати РФ...

"Небесна благодать зійде на воїнів": У сторічному пророцтві старця Ігнатія знайшли слова про перемогу України

п’ятниця, 3 травень 2024, 12:55

Пророцтво старця Ігнатія було зроблено сто років тому, але саме зараз його слова про долю України стали дуже важливими - він напророкував перемогу Україні. Про це йдеться у відеоролику на Youtube-каналі "Український молитовник", передають Патріоти Укра...