Черепи розсічені навпіл, порубані скелети: На Вінниччині відкопали масове захоронення страчених більшовиками полонених новобранців УНР (фото)

Місцевий житель, який запам'ятав розповіді старожилів про могилу, розповів, що в могилі поховані воїни 2-ї Волинської дивізії Армії УНР, які були мобілізовані напередодні серед місцевих.

Фото: dolya.lviv.ua.У Вінницькій області дослідники знайшли масове поховання воїнів УНР у полі між селами Кукавка і Тарасівка Могилів-Подільського району. У великій забутій могили були виявлені останки 19 осіб. Про це повідомляє сайт меморіально-пошукового підприємства "Доля" при Львівській облраді, передають Патріоти України.

За інформацією місцевого жителя, який запам'ятав розповіді старожилів про могилу, в ній поховані воїни 2-ї Волинської дивізії Армії УНР, які були мобілізовані напередодні серед місцевих.

Мобілізовані потрапили до червоних у полон. У листопаді 1920 року більшовики відвели їх за село і стратили. Кілька хлопчиків-пастухів спостерігали розправу, і ввечері того ж дня розповіли місцевим селянам про побачене.

Згодом бійців поховали в загальній могилі. Селянин із села Кукавки встановив на могилі кам'яний хрест і надгробок з написом про трагедію.

Як зазначив директор підприємства "Доля" Святослав Шеремета, українських полонених більшовики порубали шаблями. Черепи у знайдених останків розсічені навпіл, видно рублені рани скелетних кісток.

За словами Шеремети, дослідники з підприємства "Доля" вперше в своїй практиці знайшли масове поховання воїнів УНР. Серед артефактів, знайдених поруч з останками, виявлені гудзики, що належали трьом арміям різних держав. На жаль, ідентифікація осіб загиблих поки неможлива. Однак над цим дослідники планують працювати.

Останки з занедбаної могили ексгумовані та будуть зберігатися до урочистого перепоховання.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Справжня будівля з роману Булгакова: Як виглядає палац арештованого путінського топ-чиновника (відео)

середа, 24 квітень 2024, 19:29

Заступник міністра оборони Росії Тимур Іванов, якого заарештували за підозрою у хабарництві, має елітну нерухомість у Москві. Про це повідомили російські Telegram-канали, передають Патріоти України. Іванов, ймовірно, жив у особняку в Чистому провулку у...

Продюсер Полякової висловився про нову пісню Каменських, яку захейтили в Україні, і оцінив шанси співачки на успіх за кордоном

середа, 24 квітень 2024, 13:05

Продюсер Олі Полякової, музичний експерт і керівник компанії Secret Service EA Михайло Ясинський в ефірі зі Славою Дьоміним висловився про нову пісню Насті Каменських, яку захейтили в Мережі, і оцінив її шанси на успіх за кордоном, передають Патріоти У...