"Да здравствует украинский суд - самый гуманный суд в мире!": Інтерпол припинив шукати "лісника Януковича" завдяки українським суддям

Печерський райсуд Києва вже двічі відмовляв головному слідчому управління Генпрокуратури в задоволенні клопотання про дозвіл на заочне засудження Сівця.

Фото: RegioNews.SumyКомісія контролю за файлами Інтерполу зняла з міжнародного розшуку екс-керівника Державного агентства лісових ресурсів Віктора Сівця через відмову українського суду застосувати до нього запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Про це заявив заступник Генпрокурора Євгеній Єнін, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Це рішення комісії контролю за файлами Інтерполу. Причина - "найгуманніший суд у світі", який свого часу відмовив органу слідства в застосуванні запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Відповідно, Сівець цим скористався й оскаржив червону картку", - пояснив він.

Нагадаємо, 20 листопада в Генпрокуратуру надійшов лист від Інтерполу, в якому йшлося про зняття з розшуку екс-керівника Держлісу Сівця та його дружини - громадянки Російської Федерації Марини Журавльової.

Печерський райсуд Києва вже двічі відмовляв головному слідчому управління Генпрокуратури в задоволенні клопотання про дозвіл на заочне засудження Сівця. Тепер слідчі вже втретє звернулися до Печерського райсуду з клопотанням дати дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування щодо "лісника Януковича".

30 травня 2016 року Сівець та його дружина Журавльова були оголошені в розшук, а 15 листопада - в міжнародний розшук Інтерполу.

ГПУ повідомила про підозру Сівцю і Журавльовій 26 травня 2016 року. Правоохоронці звинувачують їх у налагодженні схеми, коли закордонні покупці деревини в період з 2011-го по 2014 рік оплачували так звані маркетингові послуги за отримання необхідних обсягів продукції.

У ГПУ стверджують, що підозрювані отримали таким чином хабарів на 140 млн грн, які легалізували за допомогою офшорних компаній.

Також 31 травня 2016 року було заарештовано елітну нерухомість, яка належить родині Сівця. Зокрема, його сім'я володіє трьома земельними ділянками на Печерську по вул. Мічуріна, на яких розташовано маєток площею 1 тис. 85 кв. м. Також у власності Сівця є будинок площею 188 кв. м в селі Старі Безрадичі в Обухівському районі. Дружині екс-глави Держлісагентства належить 95,6% акцій ПАТ "Клеванський лісозавод "Промінь".

За даними правоохоронців, тепер Сівець ховається в Росії.


Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...