"Дайвери знайшли "Атлантиду" в Туреччині": Загублену 3000-річну фортецю помітили на дні озера (фото)

Фортеця виявилася затопленою через те, що рівень води в озері за останні сторіччя піднявся на 150 метрів.

Фото: Twitter.На дні озера Ван у східній Туреччині, виявили руїни фортеці, збудованої, імовірно, близько 3000 років тому за часів держави Урарту. Споруда площею близько квадратного кілометра знаходиться на глибині понад 10 метрів. Фортеця виявилася затопленою через те, що рівень води в озері за останні сторіччя піднявся на 150 метрів, – повідомляють Патріоти України з посиланням на "РИА Новости".

Під час підводних досліджень також виявли кам’яну скульптура лева. Місцева влада очікує, що знахідка приверне увагу археологів і туристів-дайверів.

Урарту – держава в Передній Азії в IX-VI століттях до н. е., що охоплювало в період своєї могутності все Вірменське нагір’я (сучасні Вірменія, східна Туреччина, північно-західний Іран і Нахічеванська АР Азербайджану).

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Допомогу США зупинять. РФ атакує Польщу. Снєгирьов: буде операція на кордоні, - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 7:15

Російські спецслужби будуть намагатися використати ультраправі партії Польщі й Румунії, щоб заблокувати ділянки українського кордону і тим самим перешкодити передачі допомоги Україні від США. Агенти Кремля вже давно діють в сусідніх країнах. Більш того...

Народні прикмети на 27 квітня: Бережіться злодіїв

субота, 27 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 27 квітня за новим стилем вшановує апостола і священномученика Симеона, молодшого брата Йосипа Обручника, а також преподобного Стефана Києво-Печерського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують Мартіна Сповідника, одного...