"Депутати планують залишити учнів молодших класів без їжі": Олена Барна вважає, що за харчування школярі повинні платити

Зміни не стосуватимуться дітей-сиріт та дітей з особливими освітніми потребами.

Фото: Meest-online.com.У Верховну Раду внесли законопроект, яким пропонується встановити плату за харчування дітей у державних і муніципальних школах. Про це свідчить текст проекту закону №7314, передають Патріоти України.

Згідно з документом, в українських школах повинно бути введено обов'язкове харчування для всіх дітей: із 1-го по 11-й клас. При цьому місцеві бюджети повинні сплатити не менше 30% вартості сніданків і обідів, а ще до 70% цієї суми повинні покрити батьки або особи, які їх замінюють.

На сьогодні закон України "Про загальну середню освіту" зобов'язує місцеві влади забезпечувати безкоштовним харчуванням дітей-сиріт, дітей із особливими освітніми потребами, а також учнів 1-4 класів.

Автор ініціативи народний депутат від фракції БПП Олег Барна пропонує додати до списку ще дітей багатодітних і неповних сімей, проте видалити з переліку учнів молодших класів.

Таким чином, в разі ухвалення законопроекту, в Україні введуть плату за харчування в школах для всіх учнів.

У пояснювальній записці до законопроекту говориться, що зазначені зміни дозволять забезпечити дітей необхідним харчуванням, створять умови для зміцнення їхньог здоров'я і дадуть можливість задовольнити потреби дитини в якісному харчуванні за місцем його навчання.

За даними Міністерства освіти і науки, станом на 1 вересня 2015 роки кількість учнів в закладах загальної середньої освіти в Україні становило 3,75 млн осіб. При цьому безкоштовним харчуванням забезпечувалися 1,5 млн дітей.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Танк на курячих ніжках": Окупанти викотили на поле бою нову модель Blyat-mobile (фото, відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 14:01

Російські загарбники кинули у бій свій черговий «танк-мутант» з кустарним захистом від FPV-дронів. Відповідними скріншотами з розвідувального безпілотника ЗСУ поділився у себе у Telegram-каналі український журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти Укр...

"Ви вчинили не як чоловік": Влад Міцкевич показав нове фото з Олею Поляковою і розповів про їхні "стосунки", підписники відреагували

вівторок, 16 квітень 2024, 13:31

Ексучасник МастерШеф Влад Міцкевич, який раніше опублікував особисті фото зі співачкою Олею Поляковою і натякнув, що між ними був роман, поділився новими подробицями їхніх «стосунків». У новому відео, опублікованому в TikTok, Міцкевич повідомив, що вон...