"Друзья Х*йла": Які країни голосували в ООН проти української резолюції по Криму

Серед противників української резолюції здебільшого добре знайомі "передові" країни світу.

Фото: Twitter.Генеральна Асамблея ООН на своїй 72-й сесії прийняла оновлену резолюцію, що стосується ситуації з правами людини в анексованому Росією Криму. Згідно з документом, підтверджується факт військового конфлікту між Україною і РФ, передають Патріоти України.

Резолюція закликає Росію вжити необхідних заходів щодо запобігання порушенню людських прав населення Криму; виконати постанови Міжнародного суду; скасувати визнання кримськотатарського Меджлісу екстремістською організацією; звільнити незаконно затриманих українців; забезпечити доступ міжнародних спостерігачів і правозахисників до Криму, в тому числі в місця, де знаходяться затримані особи.

Як відомо, 70 країн підтримали цю резолюцію. Проти неї голосували представники Росії, Білорусі, Вірменії, Сирії, КНДР, Сербії, Болівії, Венесуели, Китаю, Ірану, Індії, Куби, Казахстану, Узбекистану, Киргизстану, Таджикистану, Бурунді, Камбоджі, М'янми, Філіппіни, ПАР, Нікарагуа, Судану, Уганди, Зімбабве, Еритреї.
Ще 76 держав утрималися від голосування. Серед них ОАЕ, Саудівська Аравія, Сінгапур, В'єтнам, Бразилія, Мексика та ін.
Глава українського МЗС Павло Клімкін привітав прийняття резолюції і зазначив, що вона - найбільш жорстка, що посилює тиск на Росію в кримському питанні.
Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Демілітаризувала" власна ППО: Біля Севастополя впав російський військовий літак (фото, відео)

четвер, 28 березень 2024, 23:23

Біля окупованого Севастополя впав російський літак, за даними окупантів, це міг бути Су-35. Про це повідомили місцеві пабліки, які зафіксували падіння палаючого літака і пілота, який катапультувався, передають Патріоти України. "Російське ППО як крок д...

Хто слова зодягне у музичні шати

четвер, 28 березень 2024, 23:01

Шукаю композитора. Я, зізнаюся, друзі, не поет, тим паче, не поет-пісняр. Але одного ранку проснувся з віршем у серці. Де й взялося це прекрасне диво — не знаю. Тільки встиг ввімкнути комп’ютер — вилилося хвилюючим текстом на екран. Перечитав, почистив...