"Дипломатичного розриву з РФ не буде": Закон про Донбас не міститиме відповідного пункту

Депутат Іван Винник зазначив, що повноваження розриву дипвідносин із РФ знаходиться виключно у компетенції виконавчої гілки влади.

Фото: ГОРДОН.Члени парламентського комітету з нацбезпеки вирішили не вносити до законопроекту про реінтеграцію Донбасу пункт про розрив дипломатичних відносин з Росією. Про це повідомив журналістам у вівторок автор цієї ініціативи, нардеп від БПП Іван Винник, передають Патріоти України з посиланням а "Інтерфакс-Україна".

"Ми консенсусно погодили, що це (питання розриву дипвідносин - ред.) - повноваження виключно виконавчої гілки влади", - сказав він.

За словами депутата, виконавча влада України і так матиме розірвати дипвідносини з Росією після вступу в силу закону про деокупацію, оскільки він надає РФ статус агресора.

Як повідомлялося, раніше секретар комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони Іван Винник ініціював включення до президентського законопроекту №7163 "Про реінтеграцію Донбасу" норму про розрив дипвідносин з Росією.

Петро Порошенко не підтримав цю ідею.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...

Відома ведуча та співачка розповіла, як жила разом зі Святославом Вакарчуком

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:05

Українська співачка і радіоведуча Соня Сотник поділилася, з ким з шоубізнесу у неї склалися чудові стосунки. В інтерв'ю для YouTube-проєкту ТСН.ua "Наодинці" радіоведуча пригадала, як на початку кар'єри Святослав Вакарчук і гурт "Океан Ельзи" ділили з ...