Естонські ЗС отримали від США сучасні Javelin на кругленьку суму "зелених" (фото)

Операцію профінансували з грошей, які американці виділили на підвищення обороноздатності Європи.

Фото: InfoResist.У вівторок, 12 грудня, сили оборони Естонії отримали з США нову партію ракет переносного протитанкового комплексу Javelin на суму 33 млн доларів. Як повідомила прес-служба Сил оборони, прийшли ракети типу Block-1, які перевершують поставлені раніше попередню модель за швидкістю і руйнівною силою, передають Патріоти України.

Операцію вартістю в $ 33 мільйони профінансували з грошей, які США виділили на підвищення обороноздатності Європи. Аналогічна поставка була в березні 2016 року.

Javelin - протитанковий комплекс третього покоління, з 1990-х років стоїть на озброєнні армії США і багатьох інших країн. Призначений для ураження бронетехніки і низколетящих малошвидкісних цілей (вертольотів, БПЛА, що заходять на посадку гвинтомоторних літаків). Відноситься до класу систем «вистріли і забудь»: після пуску ракета захоплює мету і сама тримає її до моменту потрапляння. Це підвищує безпеку і свободу дій військовослужбовців під час бойових дій.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Це не Patriot": Військовий експерт розповів, чим українці могли збити бомбардувальник Ту-22М3

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:56

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський заявив, що Сили оборони Україні могли збити російський літак Ту-22М3 власноруч розробленою системи протиповітряної оборони, передають Патріоти України. "Якби не було офіційних підтверджень, я б сказа...

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...