"Феншуй по-донецьки": Житель Ясинуватського району використовував російський кулемет як предмет інтер'єру (фото)

Наразі чоловік перевіряється на причетність до незаконних збройних формувань.

Фото: pynop.com.Мешканець Ясинуватського району Донецької області зберігав на дачі кулемет російського походження та значну кількість набоїв. Крім кулемета, чоловік зберігав у дачному будинку біля селища Очеретиного більше тисячі набоїв до автоматичної зброї та великокаліберний артилерійський снаряд, – повідомили на сторінці у Фейсбук ГУ НП в Донецькій області, передають Патріоти України.

Згідно з повідомленням правоохоронців, усі «трофеї» належали до озброєння бойовиків – власник небезпечних предметів знайшов їх в 2014 році на покинутих позиціях «ДНР» в Авдіївці та Ясинуватському районі.

Під час обшуку будинку поліцейські побачили смертоносні предмети прямо посеред кімнати. Кулемет стояв біля шафи поряд з ліжком та слугував предметом обстановки.

Оперативники перевірили ручний кулемет Калашникова за базами та встановили, що він – російського походження.

Також в оселі та господарських спорудах поліцейські виявили більше тисячі набоїв калібру 5,45 та 7,62 мм, мисливські патрони калібром 16 мм і великокаліберний артснаряд – такі призначені для ураження транспорту, бронетехніки, гелікоптерів, будівель тощо. Крім того, у «колекціонера» вилучено близько 200 г марихуани.

Чоловік пояснив, що усе озброєння знайшов на блокпостах бойовиків в Авдіївці та у навколишніх лісосмугах відразу після того, як північ Донеччини було звільнено. Однак, з якою метою зберігав «спадщину» терористів, наражаючи на небезпеку себе та свою співмешканку, не відповів. Наразі чоловік перевіряється на причетність до незаконних збройних формувань.

Усе вилучене спрямовано на експертизу. Відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч.1 ст.309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовина або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Підозрюваному загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.

Правоохоронці нагадали, що звільнитися від кримінальної відповідальності за зберігання нелегальної зброї та боєприпасів можна у разі їх добровільної здачі в поліцію.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Немає механізмів повернути українців із-за кордону, кожна країна буде захищати свої інтереси - Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:53

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що Варшава може допомогти повернути чоловіків призовного віку в Україну, про це ж обіцяли подумати і в Литві. Проте в Німеччині заявили, що чоловіки можуть залишаться в країні навіть з недійсним па...

ЗСУ вдалося вибити противника з двох позицій на Бахмутському напрямку, - комбат 92-ї омбр

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:15

Командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої механізованої бригади Юрій Федоренко заявив, що у Часовому Яру противника немає, місто повністю контролюється Силами оборони України, передають Патріоти України. "Бойо...