"Філарет не писав жодних листів "покаяння": В УПЦ КП заявили, що це була інформаційна провокація

У прес службі УПЦ КП зазначили, що Філарет "жодних листів, заяв або звернень такого змісту не надсилав, не надсилає і надсилати не буде".

Фото: politrada.com.Російська православна церква (РПЦ) заявила, що патріарх Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) Філарет письмово попросив вибачення за церковний розкол в Україні. Про це повідомляють на сайті Московського патріархату РПЦ, передають Патріоти України.

"У листі міститься прохання про відновлення євхаристійного та молитовного спілкування з християнами, що перебувають в українському церковному розколі, і про скасування всіх рішень, зокрема про заборони і відлучення... заради досягнення Богом заповіданого миру між єдиновірними православними християнами і примирення між народами". Лист завершується словами: "Прошу вибачення за все, чим згрішив словом, справою і всіма моїми почуттями, і так само від серця щиро пробачаю всім", – пишуть у РПЦ.

Звернення Філарета було озвучено на архієрейському соборі, який проходить у Москві.

"Собор із задоволенням сприймає звернення як крок до подолання розколу та відновлення церковного спілкування з боку тих, хто колись відпав від єдності з канонічною Українською православною церквою", – ідеться в повідомленні.

Прес-секретар УПЦ КП архієпископ Євстратій (Зоря) назвав інформацію провокацією.

"Патріарх Філарет не звертався до патріарха Кирила та єпископату Російської православної церкви з проханням помилувати його і повернути до церкви... Поширюють провокаційну інформацію, яка не відповідає дійсності. Патріарх Філарет ніколи не надсилав і не буде надсилати на адресу Російської православної церкви, патріарха Кирила або кого-небудь іншого прохання про помилування", – сказав він.

За словами Євстратія, Філарет "жодних листів, заяв або звернень такого змісту не надсилав, не надсилає і надсилати не буде".

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Оце уявлення Кулеби еталонної українки? У соцмережах захейтили створений МЗС цифровий аватар Вікторію за типово негроїдні риси

четвер, 2 травень 2024, 0:55

Модель, що слугувала прототипом аватара обурена расистськими, як на її думку, випадами. Критики ж творіння МЗС обурені, що державне відомство геть відкинуло красу притаманну співвітчизницям, згідно загальноприйнятій самоідентифікації. Соцмережами прон...