"Гігантські пролежні, страшенний дефіцит маси тіла, застійні пневмонії": Прокуратура взялась розслідувати лікарську халатність в одеському військовому шпиталі

Після скарги активісти у Фейсбук правоохоронці зацікавились справою.

Фото: inforesist.org.Військова прокуратура почала розслідування після скарг волонтера Наталії Арестової на неналежне лікування бійців антитерористичної операції у військовому госпіталі в Одесі. "Стан двох хворих, що прибули з Одеського госпіталю до Львова - просто надзвичайний. Їх можна порівняти з жертвами голодомору або в'язнями концтаборів. Гігантські пролежні, страшенний дефіцит маси тіла, застійні пневмонії. Цей жахливий список можна продовжувати ще довго", - повідомила Арестова в своєму Facebook, передають Патріоти України.

Після цього запису військова прокуратура Південного регіону почала вивчати інформацію за даним фактом. Слідчі з'ясували, що двоє військових перебували в зоні АТО і під час стрибків у воду у вільний час отримали важкі травми хребта (переломи шийних хребців з розривом спинного мозку), що призвело до паралічу.

Першу допомогу постраждалим бійцям надавали цивільні медики, потім в 61-му військовому госпіталі. Тільки потім їх перевели до Військово-медичного клінічного центру Південного регіону, де їм зробили операції.

У прокуратурі зазначають, що через невдалого лікування військові були переведені для подальшого лікування в госпіталь до Львова. При цьому в повідомленні наголошується, що за словами волонтерів і співробітників одеського госпіталю, військовим надали всю необхідну допомогу. Операцію проводили кращі лікарі, бійців лікували якісними препаратами, в тому числі за рахунок фінансової допомоги волонтерів та благодійних організацій.

"Однак через тяжкість отриманих травм уникнути наслідків паралічу у вигляді пролежнів, порушень метаболізму та супутніх інфекцій не вдалось", - наголошується в повідомленні.

У прокуратурі повідомили, що повну оцінку діям медиків може дати тільки комплексна судово-медична експертиза, проте 4 листопада було відкрито досудове розслідування по ч.3 ст. 425 КК України (недбале ставлення військової службової особи до служби, вчинене в особливий період, що заподіяло істотну шкоду).

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...