"Годувальник Ходаковського": На Донеччині зловили чоловіка, який забезпечував терористів провізією

Тепер за свою діяльність екс-найманцю загрожує до 8 років позбавлення волі.

Фото: Корреспондент.На Донеччині судитимуть бойовика з Торецька, який у 2014 році доставляв продукти харчування на передові позиції бандформування "Восток" Олександра Ходаковського. Як повідомляє Покровський відділ поліції, 41-річному чоловіку, який майже рік прослужив в рядах незаконних збройних формувань, пред'явлено підозру, передають Патріоти України.

Тепер за свою діяльність екс-найманцю загрожує до 8 років позбавлення волі.

В червні 2014 року він добровільно вступив до батальну "Восток" "ДНР" колаборанта Олександра Ходаковського. Найманцю видали форму й зброю та призначили на посаду робітника харчоблоку.

Прослуживши в рядах НЗФ 8 місяців, чоловік розчарувався в діях своїх командирів та добровільно покинув батальйон, поїхавши з місця розташування роти.

"Колишній найманець намагався приховати своє кримінальне минуле, сподіваючись уникнути покарання. Однак, влітку цього року правоохоронці дізнались про його протиправну діяльність на боці терористів, зібрали повну доказову базу і притягнули правопорушника до кримінальної відповідальності", - йдеться у повідомленні.

Його судитимуть за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань". Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Не впевнений, що серед мільйона осіб у силах оборони хоч хтось воює за владу. За неї узагалі не треба воювати, - Віктор Трегубов

понеділок, 29 квітень 2024, 23:23

"Уже писав, та ще раз треба. З усіх аргументів на користь ухилення різного ступеня довбодятлізму мене більш за все дивує "за що воювати, за цю владу?" Ем. Мені просто цікаво, а ті, хто його висувають, хоча б на секунду намагаються подумати, що говорить...

Щоб виправдати вбивства українських дітей у Маріуполі, на російському ТБ видали нову нісенітницю, - Казанський

понеділок, 29 квітень 2024, 23:10

"На російському ТБ видали нову нісенітницю про 10-річних дітей, які ходили окупованим Маріуполем і вбивали ножами російських військових, встромляючи ножі "рівно в печінку під бронежилети", - пише український журналіст Денис Казанський у своєму Телеграм...