"Головні свідки у справі - агенти Заєць та Вовк": Адвокат Дангадзе заявив, що його підзахисного судять "не надто вибагливо" (фото)

На думку Неділька, ГПУ "підігнала "підозри під виступи Луценка".

Фото: Facebook.Під час обрання запобіжного заходу керівнику київського обласного відділення "Руху нових сил" Северіону Дангадзе прокуратура ґрунтувалася на свідченнях таємних агентів. Про це повідомив у Facebook адвокат Дангадзе Микола Неділько, передають Патріоти України.

"ГПУ в суді під час розгляду клопотання про взяття під варту Дангадзе у своїх аргументах опиралася в основному лише на "покази" двох зашифрованих агентів СБУ з вигаданими прізвищами Вовк і Заєць (герої радянського мультфільму "Ну, постривай"), яких юридично ідентифікувати як громадян неможливо стороні захисту і суду, тому і допитати в суді їх в якості свідків, відповідно, не можна було теж", – підкреслив адвокат.

Неділько назвав справу проти Дангадзе політичними переслідуваннями і зазначив, що короткий текст рішення суду про арешт його підзахисного на 60 діб не містить правової аргументації.

"Суддя Кирилюк у прийнятому нею рішенні теж не була вибагливою, оскільки неодноразово повідомляла присутніх під час судового засідання, що не хоче засиджуватися в суді, бо поспішає додому – тому після закінчення розгляду клопотання за 30 хвилин у нарадчій кімнаті "впаяла" Дангадзе 60 діб арешту в СІЗО", – підкреслив він.

Адвокат також заявив, що Генпрокуратура змінила статті, за якими висувала обвинувачення Дангадзе.

"Перша підозра відносно Дангадзе була складена та вручена лише за ст. 256 КК України (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності), яка давала право суду застосувати відносно вже затриманого також і інший запобіжний захід, ніж тримання під вартою у СІЗО: домашній арешт із "браслетом, заставу тощо", – стверджує він.

Неділько додав, що після виступу 5 грудня генпрокурора Луценка на брифінгу в ГПУ і у Верховній Раді ГПУ відразу вручила Дангадзе нову підозру, у якій "зникла" згадка членів "злочинного угруповання" Олександра Януковича, Миколи Азарова, Ріната Ахметова, Віктора Пшонки, Сергія Арбузова й Олександра Клименка.

"У новій підозрі вже, окрім ст. 256 КК України, Дангадзе після виступу Луценка ГПУ інкримінує ще і ст. 110-2 КК України (фінансування дій, вчинених із метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу...), запобіжним заходом по якій... може бути лише тримання під вартою без права застави", – повідомив він.

На думку адвоката, ГПУ "підігнала "підозри під виступи Луценка", щоб прив'язати до справи ще й лідера "Руху нових сил" Михайла Саакашвілі".

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Путіна з’явився новий ресурс для мобілізації: Роман Цимбалюк розповів, звідки в РФ візьмуть "гарматне м'ясо"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:51

Найближчим часом чисельність російської армії може збільшитися за рахунок жителів Оренбурзької області, яким треба заробити грошей на відновлення своїх будинків. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомив журналіст Роман Цимбалюк, передають Патріоти Україн...

Путін оголосив російським підприємцям про націоналізацію частини їхнього бізнесу. І жоден не назвав його бандитом – Невзоров

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:15

"Кремлівський упир дав рабам своїм чергову виставу. Путін належить до тих садистів, які люблять особисто катувати жертви, насолоджуючись їхнім жахом і покірністю. Йому подобається сам запах страху, який випромінює зал, очікуючи чергового кремлівського ...