Гонтаревій доведеться відповідати на допиті про гроші "сім'ї" Януковича - Луценко

Генпрокурор зауважує, що наразі участь компанії ICU у злочинному угрупуванні Януковича вивчається.

Фото: novyny24.com.ua.Генпрокурор Юрій Луценко припускає, що голову Нацбанку Валерію Гонтареву та радника президента Петра Порошенка, співвласника компанії ICU Макара Пасенюка можуть допитати у справі про розкрадання 1,5 млрд. доларів ОЗУ Януковича. Про це він сказав по завершенні засідання комітету з питань національної безпеки та оборони 17 січня, передають Патріоти України.

На запитання журналістів, чи були допитані у цій справі Гонтарева і Пасенюк, Луценко сказав:

"Конкретно ні Гонтарева, ні Пасенюк не є брокерами".

Водночас він додав, що наразі участь компанії ICU у злочинному угрупуванні Януковича ще вивчається.

"Якщо дії брокера будуть визнані (експертизою – ред.) незаконними, тоді очевидно будемо вивчати, чи цей брокер приймав рішення самостійно, чи в змові з іншими особами", - сказав Луценко.

Він нагадав, що наразі у ГПУ є відповідь комісії, що дії брокера законні, але ці результати ще перевіряє одна з "обласних експертних установ".

"Після надходження відповіді, якщо дії брокера будуть визнані експертом як незаконні, то безумовно, будуть допитані посадові особи, у тому числі, можливо, і згадані вами (Гонтарева і Пасенюк – ред.)", - сказав Луценко.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....