"Граната. Стрільба. Все в тумані. Встиг тільки дістати зброю": Поліцейський з Дніпра, який постраждав від вибуху, розповів про пережиті події

З тіла іншого потерпілого лікарі витягли безліч осколків та ампутували ногу.

Фото: t-pravda.te.ua.

Старший лейтенант поліції Гамід Расулзаде, який постраждав під час вибуху у Дніпрі, розповів про своє самопочуття і події тієї ночі. З посмішкою на обличчі поліцейський говорить, що йде на поправку і скоро знову піде на службу. За словами лікарів, стан старшого лейтенанта стабільний, потерпілого відвідують друзі і колеги по роботі, – повідомляють Патріоти України з посиланням на Інформатор.

«Господар квартири ключами відкрив всі замки, і ми зрозуміли, що вона закрита на внутрішній замок. Коли двері все ж відкрили, невідомий відразу кинув у нас гранату. І пішло поїхало. Граната. Стрільба. Все в тумані. Встиг тільки дістати зброю, і вибухова хвиля забрала мене і слідчого по сходах. На перший поверх ми буквально виповзли», – розповів Гамід Расулзаде.

У перестрілці постраждав і старший сержант поліції Сергій Глушан. Його доставили в лікарню Мечникова близько 01:00. 40-річному чоловікові ампутували ногу. Зараз потерпілий знаходиться в відділенні інтенсивної терапії.

«У поліцейського важке поранення. Ногу, по суті, відірвало. На консиліумі було прийнято рішення про ампутацію правої ноги, на 10 сантиметрів нижче коліна. На щастя, поліцейський майже не втратив крові. На даний момент стан пацієнта стабільний, середнього ступеня тяжкості. Ми вважаємо, що поранений старший сержант був осколками від гранати або вибухопакета”, – говорить головний лікар обласної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко.

З тіла потерпілого лікарі витягли безліч осколків. Також постраждали грудина і частина спини. За словами медика, через добу-дві поліцейського переведуть з реанімації до травматологічного відділення. Сьогодні правоохоронця провідали дружина і 18-річний син.

У пацієнта бадьорий настрій, що має сприяти одужанню. Варто сказати, що поліцейський врятував себе сам. Після отриманої травми чоловік не розгубився, а швидко перев’язав поранену ногу шарфом. Крововтрата була мінімальною, переливання крові не знадобилося, – йдеться у матеріалі.

«Я чув вибухи і постріли, проте треба було тримати двері, щоб злочинці не вискочили з квартири», – говорить старший сержант Сергій Глушан. На думку медиків, через 10 днів пацієнта зможуть виписати з лікарні. Далі – період реабілітації, підготовка ноги до протезу. Вільно рухатися потерпілий поліцейський зможе через півроку.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...