Громадські роботи, арешт та позбавлення волі: Нардепи встановили відповідальність за домашнє насильство (фото)

Необхідність прийняття цього акту обумовлена підготовкою до ратифікації Стамбульської конвенції.

Фото: Вільне життя.Верховна Рада ввела кримінальну відповідальність за домашнє насильство. За відповідний законопроект "Про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з ратифікацією Конвенції Ради Європи про попередження насильства щодо жінок і домашнього насильства та боротьбу з цими явищами" (№ 4952) проголосував 241 народний депутат, передають Патріоти України з посиланням на "Обозреватель".

Ініціативою пропонується карати за домашнє насильство громадськими роботами від 150 до 240 годин, арештом до 6 місяців, обмеженням або позбавленням волі до 5 років.

Крім того, вводиться покарання за примус до шлюбу - обмеженням або позбавленням волі до 3 років, або арештом до 6 місяців.

Разом з тим пропонується ввести кримінальну відповідальність за проведення аборту або стерилізації без добровільної згоди потерпілої сторони.

Законопроект передбачає відповідальність у вигляді обмеження волі до 5 років, позбавлення волі до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю до 3 років.

Ініціатива спрямована на реалізацію положень Національної стратегії в області прав людини, затвердженої Указом президента України від 25 липня 2015 року. Необхідність прийняття цього акту обумовлена підготовкою до ратифікації Конвенції Ради Європи про запобігання насильству над жінками та домашнього насильства і боротьбу з цими явищами (Стамбульська конвенція).

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Цікава статистика: Журналісти підрахували, скільки людей вбили російські військові після повернення додому за два роки

четвер, 25 квітень 2024, 20:17

Окупанти, які повернулися з війни проти України у РФ, впродовж двох років убили понад 100 людей. Найчастіше вони розправлялися з родичами та знайомими. Про це повідомило російське видання "Верстка" у четвер, 25 квітня, передають Патріоти України. Видан...

Досі вважає Путіна "впливовим політиком": Славу Дьоміна жорстко засудили за інтерв'ю з Анною Алхім

четвер, 25 квітень 2024, 20:06

Українського ведучого Славу Дьоміна засудили в Мережі за інтерв'ю зі скандальною блогеркою з Дніпра Анною Алхім, яка раніше висловлювала захоплення диктатором Володимиром Путіним. В інтерв'ю з Дьоміним вона заявила, що Путін «нагинає весь світ» і знову...