"Я быстренько через Россию за два дня доехал до ДНР": Засуджений білорус втік до терористів

Єршов запевняє, що таких як він найманців з Білорусі на Донбасі багато.

Фото: nn.by.Білорус Олексій Єршов, який воював на Донбасі в складі незаконного збройного формування "ДНР" і був згодом засуджений на батьківщині, втік до донецьких бойовиків. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Наша Ніва".

Наприкінці вересня 29-річного жителя Постав було засуджено в Білорусі до двох років обмеження волі без направлення в виправні установи за те, що воював на Донбасі в рядах бойовиків "ДНР". Проте йому вдалося втекти.

Говорить, втік шість днів назад через територією Росії.

"Втік я шість днів тому. Чому? Адже той короткий час в Білорусі було важче, ніж рік на війні. В основному, це сімейні питання. А як втік? Так елементарно - хто мене встереже? Так, був якийсь чоловік, який приходив, перевіряв мене. Але не весь же час. Я швиденько через Росію за два дні доїхав до ДНР", - говорить бойовик.

Сам Єршов дивується, чому засудили саме його, так як таких найманців з Білорусі на Донбасі багато.

"Ніякого жалю до себе я не очікував, так як мене ще раніше попередили знайомі, що за мною прийдуть. А, судячи з того, що я чув на адресу захисників ДНР під час слідства ... Там всі підтримують Україну! Люди з великими зірками навіть.

Якась суперечка була, я говорю: я кабель від свого будинку прокладу в ДНР і буду безкоштовно їм давати світло, а вони кажуть: ми і за це тебе посадимо", - розповів він.

Також Єршов заявив, що зараз він знаходиться на передовій, а повертатися в Білорусь збирається тільки в разі війни.

"Повернуся, тільки якщо війна почнеться, і я стану в пригоді. Але воювати буду тільки за Білорусь, так як я їй присягу давав. Але це все гіпотетично - Росія на нас ніколи не нападе, а сепаратизму також не може бути - у нас нормальна країна, нормальні закони. Я проти сепаратизму", - говорить він.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Гаубиці "Гвоздика" та "Акація": Британська фірма купила радянську артилерію Саддама Хусейна і відправила в Україну, - ЗМІ

неділя, 28 квітень 2024, 23:53

Приватна фірма Tanks-a-lot, що базується у Великій Британії, скористалася можливістю придбати старі радянські гаубиці, які колись служили частиною арсеналу колишнього диктатора Іраку Саддама Хусейна, інформують Патріоти України. Як пише сайт bneIntelli...

Цього тижня відбувся просто шквал арештів: Китайські шпигуни з’являються по всій Європі – The New York Times

неділя, 28 квітень 2024, 23:42

Цього тижня у Європі відбувся шквал арештів китайських шпигунів у Європі, що відоражає нещодавно посилену реакцію континенту на шпигунську діяльність Пекіна. Про це пише The New York Times, передають Патріоти України. «Один із чоловіків, молодий британ...