"Я готовий!" - Міністр оборони заявив, що подасть у відставку, ящо доведуть провину скандального генерала (відео)

Полторак зауважив, що незважаючи на гучний розголос, Павловського за два місяці після пред’явлення звинувачень так і не допитали.

Фото: Информат.Степан Полторак прокоментував скандал щодо закупівлі пального для армії у фірми «Трейд-Комодіті» та підозри, висунуті його заступнику – генералу Ігорю Павловському в ефірі телеканалу ZIK, передають Патріоти України.

«У той же день, коли Павловському були пред’явлені обвинувачення, він був заарештований. Якщо він дійсно винний, то, безумовно, посадову особу треба притягати до відповідальності. Якщо ж ні – то не треба заздалегідь вішати ярлики, адже тільки суд після проведення повного розслідування має визнати провину посадової особи», – вважає Полторак.

Міністр зауважив, що незважаючи на гучний скандал, генерала Павловського за два місяці після пред’явлення звинувачень так і не допитали.

«Щодо компанії «Трейд-Комодіті», то підняття ціни на пальне саме до 10% передбачене у законодавстві. Відтак, такі закони потрібно змінювати і доопрацьовувати, щоб таких ситуацій більше не виникало», – певен військовий.

Також він пояснив, чому на період розслідування не відсторонив свого заступника від виконання обов’язків.

«Для того, щоб звільнити від виконання своїх обов’язків – треба підстави. І це рішення може прийняти суд, або уряд після того, як буде пред’явлено звинувачення. Наразі ж суд таке рішення не прийняв і залишив Павловського на своїй посаді», – зазначив Степан Полторак.

Щодо особи генерала Павловського міністр розповів, що це бойовий офіцер, який був керівником сектору «М» та брав безпосередню участь в АТО. Однак Полторак також зауважив, що точно не може сказати, чи є з боку Павловського порушення закону, чи ні.

«Мене запитували, чи готовий я подати у відставку, якщо провина генерала Павловського буде доведена? Я готовий! Але також хотів би, щоб і ті люди, які зараз звинувачують без рішення суду, якщо провина не буде доведена, теж понесли, принаймні, політичну відповідальність», – заявив Степан Полторак.


Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія отримає відплату: Афонський старець побачив перемогу ЗСУ (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 23:02

Для України цей рік буде випробуванням сили, віри та єдності народу. Але, попри важкі випробування, українська держава завершить війну перемогою у своїй боротьбі за справедливість. Про це розповів Афонський старець-пророк Данило, передають Патріоти Укр...

"Ситуація нагадує початок вторгнення РФ": Військкор заявив про перекидання бійців ГУР до Часового Яру

неділя, 28 квітень 2024, 22:52

Військовий журналіст Андрій Цаплієнко заявив, що Україна перекинула до Часового Яру на Донеччині бійців Головного управління розвідки для оборони міста. Про це він повідомив із посиланням на власні джерела у спецслужбі, передають Патріоти України. "За ...