"Як данці "обламали" кремлівську трубу": У Данії прийняли законопроект, завдяки якому можна заборонити будівництво "Північного потоку - 2"

Підставою заборони газопроводів тепер можуть аргументувати міркуваннями зовнішньої політики і політики безпеки.

Фото: nxseries.ru.Парламент Данії усунув законодавчі перешкоди, які не давали змоги заборонити проходження російського газопроводу "Північний потік – 2" через свої територіальні води. Тепер це можна зробити з міркувань зовнішньої політики і політики безпеки. Сьогодні парламент Данії схвалив закон, згідно з яким може заборонити проходження російського газопроводу "Північний потік – 2" через свої територіальні води. Про це повідомляє данське видання Berlingske Tidende, передають Патріоти України.

Заборону газопроводів тепер можуть аргументувати міркуваннями зовнішньої політики і політики безпеки.

До цього законодавство Данії було таким, що питання зовнішньої політики і політики безпеки не були вагомою підставою для заборони.

Видання зазначає, що ухвалений закон "є скоріше зовнішньополітичним сигналом, ніж реальною перешкодою" для "Північного потоку – 2", адже на лінійному маршруті газопроводу з РФ є тільки околиці данського острова Борнхольм.

Проект "Північний потік – 2", очолюваний колишнім канцлером Німеччини Герхардом Шредером, передбачає будівництво двох ниток газопроводу сукупною потужністю 55 млрд м³ газу на рік із Росії до Німеччини по дну Балтійського моря. Чинний газопровід "Північний потік" складається з двох ниток довжиною 1224 км із пропускною здатністю 27,5 млрд м³ кожна, "Газпром" почав постачання цим газопроводом у 2012 році.

У грудні 2015 року президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що проект другої черги газопроводу "Північний потік" не відповідає енергетичним правилами ЄС (Третьому енергетичному пакету) і підриває роль України як транзитера газу.

У березні 2016 року вісім країн Євросоюзу (Угорщина, Латвія, Польща, Румунія, Словаччина, Чехія, Естонія та Литва) підписало звернення до Єврокомісії з протестом проти проекту газопроводу. Водночас його будівництво підтримують Німеччина, Франція, Австрія та Нідерланди, пише "Немецкая волна".

Глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що в ЄС немає одностайної згоди щодо переговорів із Росією стосовно "Північного потоку – 2".

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...