Як криптовалюта допомогла врятувати дитину: Волонтер поділилася дивовижною історією (фото)

Волонтерам пожертвували суму в біткоінах, еквівалентну за ціною кільком кілограмам гречки, проте згодом ця сума перетворилася у 4 тисячі доларів.

Фото: Ведомости.Українським волонтерам у 2015 році пожертвували суму в біткоінах, еквівалентну за ціною кількох кілограмів гречки. До кінця 2017 0,18 біткоіна перетворилися у 4 тисячі доларів і допомогли хворій дитині. Таку "різдвяну" історію розповіла на своїй сторінці в Facebook волонтер Леся Литвинова, передають Патріоти України.

"У 15-му році мені написав хлопець. Він дуже хотів допомогти Фроловській, але грошей у нього не було. Були ось ці самі біткоіни. Він допоміг мені відкрити профайл і перекинув на нього 0,18 біткоіна. Я спробувала розібратися як це перетворити в звичні гроші, зламала голову і відклала до кращих часів. Ну і забула, звичайно. Рік був важкий. А сума дорівнювала кільком кілограмам гречки", - розповіла Литвинова.

"Цієї осені я згадала. Довго згадувала пароль, копалася у пошті і в підсумку виявила, що в перерахунку на нормальні гроші там лежить 400 доларів. Здивувалася і вирішила залишити на чорний день. Вчора чорний день настав. Стало зрозуміло, що нам терміново потрібно знайти велику суму, щоб врятувати одного хлопчика... на рахунку виявилося трохи менше 4 000 доларів. Сказати, що я охр*єла - практично промовчати... Сьогодні я перерахувала на рахунок мами 100 000 грн. Це приблизно 1/8 від потрібної суми. Зусиллями однієї людини", - зазначила волонтер.

За її словами, ця сума допомогла дати хворій дитині реальний шанс на життя.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Колись росія жахнеться своїх втрат: "Из сотни бойцов - 10 сбежало, остальные погибли", - полонений загарбник про свій підрозділ та про себе (відео)

середа, 24 квітень 2024, 6:15

Гурянов Євген родом з Курганської області. На війну росіянину порадили піти люди з органів опіки. Пообіцяли сина до інтернату не забирати. Росіянин у полон потрапив випадково. Каже, взагалі йшов до своїх, а знайшов українських бійців. Найбільше на тере...

Сили оборони просунулися поблизу Часового Яру - ISW

середа, 24 квітень 2024, 5:00

На фронті тривають позиційні бої на більшості напрямків. Сили оборони України нещодавно просунулися поблизу Часового Яру на захід від Бахмута, разом з тим фіксується просування російських окупантів на захід і південний захід від Донецька. Про це повідо...