"Як покращити імунітет та витривалість організму": Дієтолог розповіла, як варто харчуватися, щоб не застудитися

Експерт наголошує, що необхідно віддавати перевагу легкозасвоюваній їжі.

Фото: Facebook.Відома дієтолог Світлана Фус на своїй сторінці у Фейсбук поділилася порадами про продукти, які варто включити до щоденного раціону для того, щоб не застудитися від холоду, передають Патріоти України:

"1. Їжте регулярно. Тільки з їжею поступає все і необхідне для нашої імунної системи. Віддавайте перевагу легкозасвоюваній їжі.

2. Замініть сир і кисло-молочні продукти 0 % жирності на низької жирності сир – 5-9% та кисло-молочні продукти – 1,5 – 2,5 % жирності. Адже жир і жиророзчинні вітаміни захишають ваші легені. Крім того кисло-молочні продукти являються пробіотиками і покращують функцію кишківника.

3. Вживайте часник, невелику кількість перцю. Алліцин, що міститься в часточках часнику, з успіхом знищує не лише віруси грипу, але і інші шкідливі бактерії і грибки.

Капсаіцин, що знаходиться в гострому червоному перці і піперин чорного перцю також мають противірусну дію і стимулюють діяльність дихальної системи і тому в невеликих кількостях додавання до основних блюд в простудний період буде корисне. Капсаіцин активізує кровообіг, покращує відтік лімфи, знижує утворення слизу, розширює бронхи - чинить бронхолітичну і муколітичну дію, що важливо для полегшення відкашлювання при застуді.

4. Не забувайте про білок - риба, птиця, яйця, м’ясо дають необхідні амінокислоти для синтезу імуноглобулінів. Наприклад, у курячому бульйоні є багато речовин протизапального і відновного характеру, які посилюють імунітет організму.

5. Обов’язково використовуйте фрукти і заморожені ягоди – джерело аскорбінової кислоти

6. Використовуйте овочі та каші. Мінерали та вітаміни, що в них знаходяться беруть безпосередню участь в боротьбі з інфекцією. А клітковина активно виводить з організму токсичні речовини.

7. Цілий букет корисних речовин має чай з коріандром, корицею і імбирем, які мають протизапальний ефект, а також стимулюють потовиділення і полегшують дихання.

Це мої улюблені, натуральні продукти, що підтримують імунітет. Додайте свої в цей список.

Харчуйтесь повноцінно!"

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках, - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...