Як запобігти раку?: Прості та ефективні поради, які допоможуть обійтися без суттєвих витрат і терапій

Підібрано перелік звичок, котрі стануть справжнім щитом у боротьбі зі страшним недугом.

Фото: Медичний портал.Мінімізувати ризик появи онкологічних захворювань, як виявилося, цілком реально без суттєвих витрат і терапій. Достатньо тільки взяти до уваги список звичок, котрі стануть справжнім щитом у боротьбі зі страшним недугом, передають Патріоти України з посиланням на 0342.

Відмовитися від цигарок

Причому, назавжди і безповоротно. Адже кожен шар тютюну у ваших легенях – це 250 шкідливих хімікатів, які можуть спровокувати рак шлунку, сечового міхура, нирок, горла.

Контролювати масу тіла

Зайві кілограми збільшують небезпеку для товстої кишки, матки, підшлункової залози, стравоходу і жовчного міхура. Жирові клітини рівноцінні появі ракових.

Не вживати алкоголь

Чим більше ви п'єте, тим швидше можете стати пацієнтом онкологічного відділення, і це не жарт. Особливо в зоні ризику жінки, чоловікам достатньо невеликої дози раз на місяць, більше – табу.

Сосиски і ковбаси – під забороною

Вони настільки перенасичені шкідливими домішками, щозанадто багато червоного м'яса, такого як стейк і гамбургери, може бути пов'язано з довгостроковим ризиком розвитку колоректального раку. Виберіть більш безпечні альтернативи: курячу грудку або рибу.

Захищений секс

Згідно результатів останніх лабораторних досліджень, до 70% раку шийки матки починаються з вірусів папіломи людини, ризикуєте також підхопити рак печінки чи гепатит. Тому краще завжди тримайте при собі запас презервативів, навіть якщо це звучить кумедно.

Дізнайтеся сімейну історію

Мова йде у першу чергу про спадковість – якщо ДНК не відновлюється, то краще пройти генетичний тест. Але без поради медиків цього робити не варто, адже тільки вони можуть точно визначити за результатами, яку клітинну структуру передали дітям батьки.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...