Єдина дитина залишилась сиротою: Що ми знаємо про Аміну Окуєву

Фото: intmassmedia.com.Сьогодні, 30 жовтня, трагічно обірвалося життя Аміни Окуєвої, тендітної блакитноокої дівчини з позивним «Сура».Так хто ж вона, українська солдат Джейн? Окуєва вела відразу кілька сторінок в Фейсбуці. Майже на всіх фото Аміна в камуфляжній формі і хіджабі кольору хакі. На багатьох тримає в руках автомат або гвинтівку, передають Патріоти України з посиланням на Politeka.
Окуєвій було 34 роки. Вона чеченка, народилася в Одесі. Але встигла пожити і в Грозному, і в Москві. У 2003 році остаточно переїхала в Україну. Під час Революції Гідності працювала в медичній наметі, а з 2014-го року увійшла до складу батальйону міліції особливого призначення «Київ-2».

У преамбулах до численних інтерв’ю її представляють як бійця АТО, снайпера. Правда, самій Аміні такий статус не до душі. Принаймні в березні 2016- го вона навіть написала з цього приводу пост. «Хотіла б офіційно заявити, що в моєму військовому квитку записана одна єдина військово-облікова спеціальність під кодовим позначенням 879962 …». Це фельдшер.

Після переїзду в Одесу Аміна закінчила національний медичний університет, встигла попрацювати інтерном в одній з українських лікарень.

Окуєва балотувалася кандидатом у депутати від оного з мажоритарного округу Одеси.

Образ українського «солдата Джейн» приніс Аміні популярність. Навіть до замаху на чоловіка у неї були тисячі шанувальників і щось на зразок культу.

Варто відзначити, що після трагедії залишився без матері 13-річний хлопчик.


Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Снайпери ССО показали ліквідацію групи окупантів на Авдіївському напрямку (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:00

Снайпери 3-го окремого полку ССО під час спостереження на Авдіївському напрямку зафіксували переміщення російських військових та відкрили по них вогонь, всіх окупантів знищено. Про це повідомляє ССО. . "Ми забезпечуємо прикриття підрозділів, знищуємо ...

Ті, що покликані зламати порочне коло України: BIHUS Info показали "зашквари" кандидатів у судді КСУ (відео)

четвер, 28 березень 2024, 9:17

Як зазначають журналісти, серед претендентів на посаду судді Конституційного суду були люди, які не декларували майно, відвідували РФ після 2014 року, купували автівки в Україні за іноземну валюту, а також були викриті на плагіаті, бійках і керуванні а...