Історія зрадника. Від прапорщика "Беркуту" до командира кадирівських загонів: Як "Гроза" здавав Луганськ росіянам (відео)

У контррозвідці наголосили, що в “ДНР” він вважається впливовим діячем, який має таких покровителів, як сам Рамзан Кадиров та депутат нелегітимної держдуми Росії Адам Делімханов, які навіть запрошують його на гостину.

Фото: ТСН.Журналісти інформують громадськість про громадян РФ та зрадників, які беруть участь у підтримці існування "Л/ДНР" та розграбуванні українських земель, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

У попередніх публікаціях йшлося про особистих охоронців ватажка "ДНР" Віталія Захарченка, а також про знищеного у Сирії генерала Валерія Асапова і генерал-майора Валерія Шарагова, які брали участь у військових діях на Донбасі. А ще один російський генерал Борис Фомичов став відомим після викладеного в Інтернет запису його гнівної промови, адресованої чеченським найманцям, які з переляку втекли з поля бою.

Цього разу увагу розвідників привернув Роман Корнієнко з позивним “Гроза”, командир підрозділу бойовиків “Витязь”, який формально підпорядкований “міністерству транспорту ДНР”.

Всі пам’ятають події, які відбувалися в окупованому Луганську від 20 до 23 листопада. Подробиці так званого "перевороту" з усіма притаманними російській гібридній війні стандартними атрибутами – "зеленими чоловічками", блокуванням будівель, колонами військової техніки широко висвітлювалися у пресі, телебаченні та інших медіаресурсах.

Особливу зацікавленість у всіх викликала так звана “допомога ЛНР” озброєними до зубів бойовиками “Донецької народної республіки”, ціла колона яких прибула до Луганська 21 листопада та прийняла дієву участь у подіях пліч-о-пліч з російськими військовими.

Контррозвідка СБУ поділилася з кореспондентами ТСН інформацією стосовно ще одного з командирів бандитських формувань, які називаються “підрозділами спеціального призначення ДНР”.

Роман Корнієнко народився 1979 року в українській Горлівці, закінчив профтехучилище, відслужив у десантних військах в українській армії, пішов служити в українській міліції. Але у лютому 2014 року прапорщик “Беркуту”, який особисто брав участь у розгонах Майдану, зрадив Батьківщину та почав війну проти власного народу.

У контррозвідці зазначили, що “Гроза” раніше спільно з спецпризначенцями ГРУ штурмував Краматорськ, був бойовиком “Оплоту” під командуванням бойовика Олександра Захарченка, командував укомплектованими головорізами – кадирівцями батальйону “Смерть”, а вже у 2015 році став керівником “департаменту державного будівництва та місцевого самоврядування адміністрації глави ДНР”. Згодом, Корнієнко стає так званим депутатом “народної ради ДНР”.

Повідомляється, що ще 2014 року “Гроза” знайшов спільну мову з бойовиками Рамзана Кадирова, які заполонили окупований Донбас. “Апті”, “Ваха”, “Таліб”, “Хізір”, “Аслан”, “Тімур” та інші порядкували там, як у себе вдома. Примітно, що так звані “дикі чеченці” займалися винятково віджимом майна та захопленням заручників з метою викупу.У контррозвідці наголосили, що в “ДНР” він вважається впливовим діячем, який має таких покровителів, як сам Рамзан Кадиров та депутат нелегітимної держдуми Росії Адам Делімханов, які навіть запрошують його на гостину.

Також, коли Корнієнко був командиром батальйону “Смерть”, він неодноразово виконував делікатні доручення російських спецслужб з роззброєння та ліквідації непокірних польових командирів, які не бажали підкорятися “російським порядкам” в окупованій Донецькій області.

Завдяки такій репутації “Грозу” остерігаються навіть досвідчені “ополченці” та “урядовці ДНР”. Адже це близький друг самого Захарченка та особа, яка виконувала найбрудніші справи росіян. Принаймні, вкрай подібні завдання російських кураторів “Гроза” виконав і цього разу вже у Луганську.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Найшли вила на зелені граблі: Екс-нардеп Ляшко опинився в епіцентрі скандалу щодо своєї військової кар'єри

субота, 20 квітень 2024, 0:55

Олег Ляшко дав привід "старим друзям" з телеканалу Зеленського-Коломойського пройтися по його діяльності, тепер вже у складі ЗСУ. Патріоти України пропонують ознайомитись з матеріалом ТСН, ісамим визначитись наскільки виправдана риторика кореспондента ...

Як у Німеччині розкрили російське шпигунське кубло - Борислав Береза

субота, 20 квітень 2024, 0:30

"У "Der Spiegel" вийшла гучна стаття "У Баварії заарештовано російських диверсантів - розслідування Генпрокуратури". Німеччина зіткнулася з новою шпигунською справою. За даними SPIEGEL, генеральний прокурор Єнс Роммель заарештував двох агентів, які, як...