"Ітерпол більше не шукатиме колишнього міністра МВС режиму Януковича", - співробітник Генпрокуратури

Він також зазначив, що в цілому Інтерпол категорично відмовляє в оголошенні в розшук фігурантів справ про протидію акціям протесту на Майдані.

Фото: "Херсоноские вести".Інтерпол зняв із міжнародного розшуку втікача екс-міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка та його заступника Віктора Ратушняка. Про це заявив глава департаменту спецрозслідування Генпрокуратури України Сергій Горбатюк, передають Патріоти України з посиланням на "Фокус".

"Буквально місяць тому були зняті з міжнародного розшуку за звинуваченням у розтраті коштів колишній міністр внутрішніх справ Захарченко та його заступник Ратушняк", - заявив прокурор.

Він також зазначив, що в цілому Інтерпол категорично відмовляє в оголошенні в розшук фігурантів справ про протидію акціям протесту на Майдані, вважаючи, що їх можуть переслідувати політично, оскільки приписувані їм злочини були скоєні в момент зміни влади в Україні.

"Уже не один рік ми пишемо їм листи, зустрічаємося з представниками Інтерполу, але чіткої відповіді вони уникають, мовляв, пишіть, а ми розглянемо ваші аргументи. У підсумку ми стабільно отримуємо відмову", - додав Горбатюк.

Нагадаємо, що ГПУ підозрює Захарченка в низці злочинів, серед яких протидія акцій протесту на Майдані в 2014 році, розкрадання держкоштів, а також незаконне позбавлення волі помічника предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату Олександра Драбинка.

Суд дав дозвіл на заочне досудове слідство стосовно нього, а також заарештував всі активи і майно. Ратушняк також підозрюється у протидії мітингуючим і розкраданні держкоштів. Обидва були оголошені в міжнародний розшук.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...