"Когда тебя бьют по морде" - це скрепно і зрозуміло Кремлю: США пригрозили РФ потужними військовими заходами

Підполковник ВПС США Даміан Пікарт припускає, що американцям доведеться збивати російські військові літаки в разі загрози військам США.

Фото: noteru.com.Представник Центрального командування Військово-повітряних сил США Даміан Пікарт не виключає, що американським військовим доведеться збивати російські військові літаки, якщо вони будуть загрожувати силам, які борються з ІДІЛ в Сирії. Повідомлення військового передає телеканал CNN, передають Патріоти України.

"Найбільша проблема полягає в тому, що нам доведеться збивати російські літаки через те, що їх дії будуть розглядатися як загроза нашим повітряним або сухопутним військам", - заявив американський підполковник.

При цьому він нагадав слова лідерів коаліції про те, що військові знаходяться в Сирії для боротьби з ІДІЛ, а не з росіянами.

"В кінці листопада ми щодня спостерігали від шести до восьми інцидентів, в ході яких російські або сирійські літаки перетинали наш повітряний простір на східній стороні річки Євфрат. За останній тиждень інтенсивність інцидентів трохи знизилася, але частота зустрічей і подалі викликає занепокоєння", - повідомив Пікарт, зазначивши, що ситуація щодня обговорюється між США і РФ.

Військовий також уточнив, що більшість інцидентів з російською авіацією спостерігалися в повітряному просторі над долиною річки Середнього Євфрату між сирійським містом Майядін і іракським кордоном. У зазначеному районі сирійські демократичні сили і урядові війська Іраку борються із залишками ІДІЛ.

За словами Пікарта, часто американським пілотам складно зрозуміти, чи є дії росіян помилкою, або навмисними вчинками.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 5 травня. З'їжте сирої цибулі. Кому не можна стригти волосся і нігті,

неділя, 5 травень 2024, 7:05

Православна церква України вшановує пам'ять великомучениці Ірини та ікони Богоматері "Невипивана чаша". За старим стилем у свято сьогодні вшановують євангеліста Луку, одного з 70 апостолів, учня апостола Павла. . 5 травня наші предки займалися посівам...

Нова РЕБ-технологія стане геймченджером на фронті: Українське підприємство обіцяє за місяць показати новітню зброю, проти якої не встоять навіть дрони з ШІ та найновітньою прошивкою

неділя, 5 травень 2024, 6:15

Репортаж видання dev.ua з полігону виробника РЕБ/РЕР систем Kvertus. «Спроможності нашого підприємства — від 5000 засобів щомісяця», — каже Сергій Скорик, комерційний директор підприємства Kvertus. Ці слова звучать під час виступу перед журналістам, як...