Кого Манафорт потягне за собою на дно: Експерт опублікував власний прогноз

Український епізод є лише одним із багатьох у справі одіозного політтехнолога.

Фото: aif.ru.

Колишній керівник виборчої кампанії Трампа Пол Манафорт здався ФБР, його відправили під домашній арешт. Очевидно, що це може мати далекосяжні наслідки для адміністрації Трампа, пише у своєму блозі на "Новому часі" політолог-міжнародник Олександр Сушко, передають Патріоти України.

Йдеться про дії його ділових компаньйонів часу виборчої кампанії. Український епізод, який найбільше цікавить нас, є тільки частиною великого розслідування. Його загальний контекст cтосується саме підозри у втручанні російської сторони у вибори в США через таких людей як Манафорт. У цьому сенсі український епізод є лише одним із багатьох у цій справі.

І тому є великі ризики для адміністрації. Є загроза, що Манафортом справа не вичерпається, і будуть інші звинувачення, можливо, й інші арешти чи слідчі дії щодо осіб, близьких до Трампа. Це для нього поганий дзвінок, безумовно.

Що ж до українського боку питання, то, звичайно, є загроза того, що в контексті справи Манафорта можуть бути оприлюднені прізвища тих суб’єктів, які з ним співпрацювали в Україні. І вони, очевидно, працювали з ним не на засадах контрактів і прозорих доходів, а на основі чорної готівки. І це може серйозно вплинути на сприйняття цих людей у США. Адже це можуть бути не тільки діячі колишнього режиму Януковича, але й люди, які досі перебувають у високих ешелонах української політики та претендують на політичне майбутнє.

Чи стане це внутрішньополітичним фактором впливу? Тут варто бути обережнішим у прогнозах, тому що в українському суспільстві досить високий поріг чутливості до будь-яких зловживань такого типу. Інформаційний простір останніх років настільки потонув у негативній інформації, що черговий вкид щодо співпраці тих чи тих політиків із Манафортом навряд чи суттєво вплине на їхню політичну кар’єру. На жаль, така реальність: за умов наповненості інформаційного простору негативом навіть обґрунтований негатив сприйматиметься лише як продовження чорного піару. Тому я не бачу для цих політиків істотної загрози у внутрішньополітичному контексті. Але на світовій арені це може зіпсувати плани тим людям, які опиняться у фокусі міжнародної преси.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

60 дронів атакували НПЗ та аеродроми. Снєгирьов: Там критична ситуація, - Снєгирьов

понеділок, 29 квітень 2024, 1:45

Росіяни успішно відбили нічну атаку безпілотників. Але це лише у повідомленнях офіційних джерел. Реальність трохи інша – в результаті атаки постраждали нафтопереробні заводи, бітумний завод і військовий аеродром. Детальніше про успішну атаку дронів роз...

З Нетаньяху ізраїльтяни цілком можуть розібратися самі. А суду в Гаазі я порадив би звернути увагу на справжніх воєнних злочинців, - Невзлін

понеділок, 29 квітень 2024, 0:30

"За повідомленнями ЗМІ, Міжнародний кримінальний суд у Гаазі може вже цього тижня видати ордери на арешт Біньяміна Нетаньяху, міністра оборони Ізраїлю Йоава Галанта й начальника Генштабу Герці Халеві за нібито воєнні злочини в секторі Гази", - пише ізр...