Колмогоров на свободі!: Суд звільнив бійся з-під варти (фото)

Слова судді присутні зустріли вигуками: "Слава Україні!" та "Прокурорам ганьба! Прокурорів на мило!".

Фото: УНІАН.Вищий спецсуд з розгляду кримінальних і цивільних справ відправив на перегляд справу прикордонника Сергія Колмогорова, засудженого до 13 років ув'язнення за вбивство людини на посту у 2014 році. Таке рішення суд виніс 6 листопада, передають Патріоти України з посиланням на "Українську правду".

Також суд постановив звільнити Колмогорова з-під варти.

"Колегія суддів ухвалила: касаційну скаргу захисника задовольнити, вирок Приморського суду Маріуполя та увалу Апеляційного суду Донецької області щодо Колмогорова скасувати та призначити новий розгляд справи у суді першої інстанції. Колмогорова з-під варти звільнити", - сказав головуючий суддя Станіслав Кравченко.

Суддя додав, що ухвала суду набуває сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

"Проголошення повного тексту ухвали відбудеться у цей четвер о 9:15", - сказав Кравченко.

Він додав, що у трагедії, під час якої загинула людина, треба ще розібратися.

"З приводу вашого звільнення, оскільки скасовано судове рішення, на підставі якого ви утримуєтесь під вартою, то ви сьогодні звільняєтесь з-під варти. І вже компетенція, чи буде вам обиратися на час розгляду справи запобіжний захід, це буде компетенція суду першої інстанції", - підсумував суддя.

Після цього він оголосив судове засідання закритим.

Слова судді присутні зустріли вигуками: "Слава Україні!" та "Прокурорам ганьба! Прокурорів на мило!".

Після цього Колмогорова звільнили з-під варти.

"Я задоволений (рішенням суду – ред.), але це тільки початок", - сказав Колмогоров.

Як відомо, 15 листопада 2016 року Приморський райсуд Маріуполя засудив до 13 років в'язниці прикордонника Колмогорова.

Суд визнав, що увечері 7 вересня 2014 року обвинувачений умисно розстріляв з автомата автомобіль Skoda на околиці Маріуполя, що спричинило загибель 30-річної пасажирки – жительки Донецька.

Колмогоров стверджує, що виконував наказ начальства про зупинку підозрілого автомобіля, який не реагував на вимоги правоохоронців.


Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Оце уявлення Кулеби еталонної українки? У соцмережах захейтили створений МЗС цифровий аватар Вікторію за типово негроїдні риси

четвер, 2 травень 2024, 0:55

Модель, що слугувала прототипом аватара обурена расистськими, як на її думку, випадами. Критики ж творіння МЗС обурені, що державне відомство геть відкинуло красу притаманну співвітчизницям, згідно загальноприйнятій самоідентифікації. Соцмережами прон...