Коли українців перестане морозити? Прогноз погоди на Водохреща

Синоптики запевняють, що холодна погода протримається кілька днів і знаменитих хрещенських морозів у цьому році не буде.

Фото: Ого.В Україну нарешті прийшли по-справжньому зимові температури, яких так не вистачало на Новий рік і Різдво. Однак синоптики запевняють, що холодна погода протримається кілька днів і знаменитих хрещенських морозів у цьому році не буде. Якою буде метеоситуація цього тижня, зокрема на Водохреща, дізнавався "Апостроф", передають Патріоти України.

Згідно з даними Укргідрометцентру, 16 січня в Україні збережеться морозна погода. Так, температура вдень буде близько 2-5 градусів з позначкою "мінус", а вночі від -7 до -12. В цей же день на всій території країни крім західних областей очікуються снігопади.

Однак уже з 17 січня на країну чекає відлига. "17 січня із заходу прийде потепління, і цей холод піде, - розповів "Апострофу" начальник відділу метеорологічних прогнозів Гідрометцентру Владислав Білик. - Спочатку потеплішає на Заході країни, а, починаючи з 18 січня, вся Україна перебуватиме у теплому повітрі: під впливом циклону погода зміниться і покращиться".

Так, 17 січня вночі температура повітря буде від мінус 2 до мінус 7 градусів, а вдень стовпчик термометра поповзе вгору і покаже від -2 до +5 градусів, а в Криму - до +7. В цей же день всі без винятку регіони країни накриють опади у вигляді снігу вночі та мокрого снігу з дощем вдень.

У переддень Водохреща, 18 січня, ситуація з опадами дещо зміниться. На Західній Україні крім Львівської та Івано-Франківської областей буде сухо, а ось, за словами Білика, "в центральних областях очікується сніг, на півдні країни пройдуть дощі, на сході буде мокрий сніг і дощ".

Температура повітря 18 січня буде в діапазоні від -1 до +4 градусів вдень і 2-5 градусів морозу вночі.

На Водохреща, 19 січня, купатися у водоймах України зважаться тільки загартовані екстремали. Адже "до 19 січня температура зміниться наступним чином: від нуля до 5 градусів морозу очікується в нічний час доби, а вдень близько нуля градусів", - сказав синоптик.

Найхолодніше буде в Центрі та на Півночі країни: від нуля до 1 градуса морозу вдень і 2-5 градусів морозу вночі. Трохи тепліше на Заході та Сході: 0-3 градуси тепла вдень і 3 градуси морозу вночі. На Півдні від 3 до 5 градусів тепла в денний час доби та близько нуля в нічний.

Крім того, країну продовжить засипати снігом. "У північних областях очікується сніг, подекуди мокрий сніг, на півдні мокрий сніг і дощ", - резюмував синоптик.

У столиці України в цей день також очікуються снігопади. Вдень стовпчик термометра покаже від 1 градуса морозу до 1 тепла, а вночі киянам варто одягнутися тепліше: очікується від 2 до 4 градусів морозу.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ситуація навколо Очеретиного важка і може погіршитися. Чим небезпечне просування ворога - Михайло Жирохов

вівторок, 23 квітень 2024, 11:59

Військовий експерт Михайло Жирохов прокоментував в ефірі Radio NV, яка ситуація навколо селища Очеретине, де, як повідомляється, є просування росіян, передають Патріоти України. «На жаль, ситуація навколо Очеретиного дуже важка і вона має схильність до...

"Виникло відчуття, що ми працюємо": Спікер "держради Криму" забув вимкнути мікрофон і озвучив цікаві речі (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 11:44

Так званий «голова держради» у тимчасово окупованому РФ Криму Володимир Константинов, йдучи на перерву, забив вимкнути свій мікрофон і випадково наговорив у нього зайвого. Відповідне відео було оприлюднено у соцмережах, передають Патріоти України. На н...