"Кулемет як спосіб життя": Історія українського воїна, який досконало володіє своєю зброєю (відео)

Сергій цього року зі ще одним бійцем здобув звання кращого розрахунку ДШК у зоні АТО.

Фото: BBC.com.Сергій Князюк пішов на фронт добровольцем у 2014, брав участь у штурмі Савур-Могили. І зараз по праву вважається одним з найкращих українських кулеметників, передають Патріоти України з посиланням на 24 Канал.

Два дні тому Сергія дивом не зачепило осколками міни "стодвадцятки". По окопах і бліндажах на фронті він від початку бойових дій. Промовистий шеврон вказує на його основну зброю - крупнокаліберний кулемет ДШК. Цим кулеметом боєць користується вже 2 роки. І цей калібр тут довго не мовчить.

Прикриває від ворога, який затемна намагається підібратися ближче. А от вдень доводиться лиш спостерігати й слухати, як бойовики укріплюють власні позиції інженерними боєприпасами.

Сергій достеменно знає чи не все, що стосується його кулемета і набоїв до нього. Та про свої вміння говорить неохоче. Хоча цього року зі ще одним бійцем здобув звання кращого розрахунку ДШК у зоні АТО.

Серед інших критеріїв – подолання смуги перешкод, стрільба з автомата і порятунок пораненого. Військовий почав добровольцем - був одним із тих, хто взяв штурмом Савур-Могилу. В нього досі є фотографії зняті на тій висоті - зараз це в глибині окупованій території. Та він розраховує туди повернутися. А поки тримає зброю напоготові.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Крик відчаю" через українські БПЛА: У Міноборони пояснили, чому РФ створює "танки-монстри" з системами РЕБ

субота, 20 квітень 2024, 7:15

Українські ударні дрони з часом значно покращилися, тому російські засоби, які раніше працювали, виявилися неефективними. . Монструозні танки обвішані засобами радіоелектронної боротьби, про які повідомлялося останнім часом, росіяни випускають на поле...

Народні прикмети на 20 квітня. Що треба щро між чоловіком і дружиною почастішають сварки

субота, 20 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...