Легко вирощувати, а конкуренція фактично відсутня: Експерти розповіли про "золоту жилу" для українських фермерів

За словами ​агроконсультанта Володимир Білко, українським фермерам варто звернути увагу на вирощування імбиру.

Фото: thesilo.ca.Агроконсультант Володимир Білко повідомив про вигідний бізнес, на якому можуть заробити українські фермери. Так, за його словами, українським фермерам варто звернути увагу на вирощування імбиру. Адже з цієї культури можна отримати близько $10 і більше тис. прибутку. Зараз ціна імбиру на полицях українських магазинів складає близько 70-100 грн/кг, а сама культура має відносно високу урожайність, – повідомляють Патріоти України з посиланням на агровидання Куркуль.

В Україну імбир завозять із різних країн сирим, сушеним (у вигляді порошку), маринованим тощо.

«Але імбир росте і в Україні. При чому дуже гарно на півдні — у Херсонській, Миколаївській, Запорізькій областях. Найлегше його вирощувати на супіщаних грунтах. Однак потребує досить тривалого періоду вегетації — більше 120-140 днів», — розповів Білко.

Ця рослина має низку переваг. Зокрема,вона невибаглива (практично не має ні шкідників, ні хвороб), може рости на супіщаних грунтах та періодично підтоплюваних місцях, а урожайність імбиру може становити від 5 т/га до 30 т/га. А в тих фермерів, які захочуть вирощувати цю рослину, фактично не буде конкурентів на українському ринку.

Складнощі при вирощуванні можуть виникнути переважно в тому, що вивчення технології може зайняти тривалий час та довгий період вегетації цієї культури. Також треба знайти якісний посадковий матеріал та ринок збуту.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бої у Красногорівці: чому місто важливе для оборони, - Снєгирьов

понеділок, 29 квітень 2024, 7:15

За повідомленням Генштабу ЗСУ, за останню добу на Новопавлівському напрямку оборонці продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Водяне, Парасковіївка та західніше Побєди Донецької області, де ворог 13 разів нам...

Народні прикмети на 29 квітня: Побажайте сьогодні щось хороше близькій людині та уникайте конфліктів у родині

понеділок, 29 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 29 квітня за новим стилем вшановує пам'ять дев'яти Кизицьких мучеників і мученика Іоанна Валаха. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мучениць-сестер Агапію, Хіонію та Ірину. Селяни присвячували це свято роботі на діл...