Літак Нацгвардії з депортованими грузинами не приземлився у Тбілісі, - нардеп

Наразі невідомо, куди поділися "нібито" депортовані - ні в родичів, нів журналістів нема інформації про місцезнаходження іноземців.

Фото: Znaj.Літак, на якому повинні були депортувати з України чотирьох затриманих громадян Грузії, в Тбілісі не приземлився. Про це на сторінці в Facebook написав народний депутат (Самопоміч) Єгор Соболєв, передають Патріоти України.

"Другий день не можемо знайти Vano Nadiradze - підполковника грузинської армії, який у 2015-2016 роках воював добровольцем за Україну, а зараз є одним з командирів табору Рух "Визволення" на Грушевського.

Були у МВС, СБУ, зараз - у Державній прикордонній службі. Нуль офіційної інформації. Неофіційно у Службі кажуть, що вчора передали його прикордонникам, і ті його депортували. Але так само неофіційно прикордонники цього не підтверджують. І у Грузії Вано безуспішно шукають родичі. За законом, при депортації посадовці зобов'язані повідомити адвоката; дати людині, яку висилають, право подзвонити рідним", - написав він.

Також Соболєв опублікував відео з-під будівлі Держприкордонслужби.

Так само народний депутат Юрій Дерев'янко на сторінці в Facebook стверджує, що літак, на якому повинні були депортувати з України чотирьох затриманих громадян Грузії, вилетів з аеропорту "Києва", але не приземлився в Тбілісі.

За його словами, напередодні йому стало відомо, що чотирьох затриманих в п'ятницю грузинських громадян могли вивезти літаком Національної гвардії в Тбілісі.

Дерев'янко зазначає, що рідні і близькі Тамаза Шавшішвілі, Зураба Цинцадзе, Вано Надирадзе і Мамукі Абшидзе досі не знають, де вони і чи живі ще, оскільки літак Нацгвардії, на якому вони могли перебувати, не приземлився в Тбілісі.

"Минула ніч, а літак Нацгвардії, який вилетів з аеропорту" Жуляни"о 17:15, в Грузії так і не приземлився. У Грузії з учорашнього вечора в аеропорту чекають багато журналістів, щоб зустріти викрадених людей, серед яких також журналіст "Руставі 2", - повідомив нардеп.

"Судячи з того, що в квартирі, звідки викрадали трьох із них, є ознаки насильства і кров. Це означає, що викрадених людей жорстко били! ... СБУ і поліція ховає викрадених, бо очевидно, що вони незаконно жорстоко побиті, і невідомо, в якому стані зараз перебувають!" - заявив він, додавши фотографії зі згаданої квартири.

Дерев'янко також звернувся до президента України Петра Порошенка, генерального прокурора Юрія Луценка, голови Служби безпеки України Василя Грицака, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з вимогою негайно повідомити про місцезнаходження затриманих громадян Грузії їх рідним і близьким.


Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знищення Ка-27 окупантів над Кримом: Офіцер ЗСУ назвав імена "мінусованих" членів екіпажу (фото)

субота, 20 квітень 2024, 14:43

У результаті знищення над тимчасово окупованим росіянами Кримом ворожого корабельного багатофункціонального вертольота Ка-27 ліквідовано чотирьох членів екіпажу. Знищено, зокрема, командира екіпажу Азіза Шаяхметова. Про це повідомив у Telegram "Штірліц...

"Українські військові - небезпечні": Росіяни вже намагаються використати інцидент з розстрілом патрульних на Вінниччині

субота, 20 квітень 2024, 13:54

Російські боти у мережі підігрівають дискусії про вбивство поліцейського на Вінниччині, намагаючись розколоти позицію українців та дискредитувати і ЗСУ, і поліцію. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, передають Пат...