"Листи читали і з того боку, і з нашого боку": Батько бійця, якого звільнили від сепаратистів, розповів про полон сина

Чоловік поділився подробицями перебування сина у полоні в терористів.

Фото: МБ.21-річний Павло Юрбаш, якого звільнили з півторарічного полону, нині перебуває вдома у селі Сергії Путильського району. Після свят він має поїхати до госпіталю в Чернівці. Про це кореспонденту molbuk.ua розповів батько Павла Василь Юрбаш. Він також розповів про подробиці перебування сина у полоні, передають Патріоти України.

Про полон сина розповіли хлопці з військової частини того ж дня — 15 липня. А через сім днів він сам зателефонував і підтвердив цю інформацію. Перебував у в’язниці у Донецьку, останнім часом був у Макіївці. За півтора року ми змогли надіслати йому чотири листа через Червоний Хрест і лише один телефонний дзвінок був. Син відповів на ці листи, але писав під диктовку, що все у нього добре. Листи читали і з того боку, і з нашого боку, щоби зайвого не написав.

"Про звільнення Павла нам повідомили телефоном з Адміністрації Президента 26 грудня о 23.30. Сказали, щоби збиралися до Києва. Під час зустрічі були і радість, і сльози", - розповів пан Василь. Після свят колишній полонений має поїхати до госпіталю в Чернівці. Йому потрібна психологічна допомога. Він замкнутий, не охоче розповідає про своє перебування у полоні.

"Та й не хоче зайвого говорити, бо у полоні ще досі майже сто українських хлопців. Лише каже, що досі не вірить, що повернувся додому", - каже батько військовослужбовця. "Новий рік зустрічали скромно у тісному сімейному колі, гостей не кликали, щоби не задавали зайвих питань. Але у селі і так всі розуміють ситуацію, тому дуже обережно до цього ставляться", - розповів чоловік.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Після "СВО" буде нова війна": Соловйов розповів росіянам про їхні "блискучі" перспективи

четвер, 28 березень 2024, 20:52

Кремлівський пропагандист Володимир Соловйов розмріявся, що країна-терорист Росія зможе перемогти у війні проти України. До того ж, за його словами, це "перспектива" наступних кількох років. У той же час Соловйов закликав росіян готуватися до наступної...

"Скорбота має бути в душі, а не в Instagram": Пугачова вперше висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол"

четвер, 28 березень 2024, 19:40

Російська знаменитість Алла Пугачова через майже тиждень висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол". На своїй сторінці в Instagram вона опублікувала пост, у якому написала, що не буде виставляти свої емоції з цього приводу в соціальних мережах, передаю...