"Maserati, розкішні палаци та купа землі": Журналісти показали, як живе "теща на мільйон" очільника Департаменту управління майном Нацполіції

Цікаво, що офіційні доходи Тетяни Зачиняєвої за останні 5 років складають 10,5 тис грн.

Фото: Real-vin.com.Тетяна Зачиняєва, теща очільника Департаменту управління майном Національної поліції Івана Наумова, є власницею люксової Maserati Levante, земельних ділянок під Києвом та Миколаєвом, а також недобуду вартістю у півмільйона доларів. Про це йдеться у сюжеті Лесі Іванової «Теща на мільйон» для програми «Наші гроші з Денисом Бігусом», передають Патріоти України.

На березі обвідного каналу Київського водосховища Тетяна Зачиняєва володіє трьома земельними ділянками на загалом на 39 соток, придбаними у 2017 р. Ринкова вартість землі тут - 2,5 тисячі доларів за сотку, а значить ціна ділянок Зачиняєвої – має складати 97,5 тис дол.

На одній із ділянок наразі зводиться приватний будинок.По сусідству з Зачиняєвою мають ділянки ще низка родичів правоохоронців:

  • 6 ділянок – Володимир Вільгушинський, син судді ВСУ Михайла Вільгушинського;
  • 4 ділянки – Жанна та Анастасія Репіни, дружина і дочка Геннадія Репіна, екс-начальника Департаменту оперативно-технічних заходів МВС (2010-2014);
  • 3 ділянки – Ярослав Тесленко, син вже покійного генерала й очільника ДПІ у Святошинському районі м.Києва Володимира Тесленка;
  • 2 ділянки – Катерина Тарасова, позаминулого року затримана на хабарі екс-начальниця управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Харківській області;
  • 1 ділянка – Оксана Шуневич, дружина начальника оперативного управління Києво-Святошинської ОДПІ Київської області Миколи Шуневича.Неподалік теща поліцейського чиновника скупила ще 36 соток землі на березі Дніпра. Ділянки були придбані в різні роки. Ринкова ціна викуплених ділянок – має складати 90 тис дол. Будинок на них, судячи з даних Google Maps, почали зводити в 2012 р.За оцінкою столичного архітектора Івана Пономаренка, вартість 5-поверхової «коробки» має складати близько 450 тис дол.: «Найголовніший фактор ціни – це об’єм. Приблизно тут є мінімум 440-450 квадратів один поверх. Цоколь і мансарда, сильно занизивши планку, порахуємо в половину їхньої площі реальної. Ми маємо 1800 кв.м. Це об’єм 10-15 будинків нормального розміру. Помножимо на 250 дол за метр квадратний. Отримаємо 450 тис дол. Це за цінами цього і минулого року точно мінімально. Реально, якщо замовляти в якійсь будівельній фірмі, середньої руки, навіть дешевій, навіть бригаду наймати з прорабом – це буде в таких рамках. Можливо, більше – тут дуже багато залізобетону, тут з/б каркас. Залізобетон зараз по Києву під ключ – 200 дол/куб, тут щонайменше 1000 кубів, це уже 200 тис дол.»

Сусідні з Зачиняєвою ділянки та будинки – також належать або орендовані правоохоронцями та чиновниками. Зокрема, минулого року саме в цьому елітному поселенні програма «Наші Гроші» знайшла землю голови СБУ Василя Грицака та «януковичівського генерала», екс-очільника МВС Київської області Костянтина Сапка.

Також тут мають будинки:

  • Олександр Шевченко, донедавна суддя Апеляційного суду Київської області. Звільнився у розпал судової реформи і деклараційних перевірок;
  • Олена Андрющенко, прокурор із міської Прокуратури Києва;
  • Ярослав Москаленко, народний депутат (депгрупа «Воля Народу»), екс-регіонал і екс-заступник голови КОДА – коли її очолював генерал-полковник від СБУ Анатолій Присяжнюк;
  • Олександр Савченко. Нині перший замолови КОДА, до того близько 30 років працював у МВС, у тому числі заступником Юрія Луценка, коли той очолював Міністерство;
  • Анатолій Андрієнко, екс-очільник податкової міліції Київської обласної податкової.

Також у тещі Івана Наумова виявилося дві ділянки у с.Рибаківка Миколаївської області. На березі Чорного моря у 2013 р. вона придбала 40 соток, загальна ринкова вартість має складати близько 40 тис дол. У майновому реєстрі на цьому місці досі значиться будиночок на 40 кв.м., однак насправді тут уже закладено фундамент під велике будівництво, можливо, готель.

Окрім того, Тетяна Зачиняєва у лютому 2017 р. стала власницею Maserati Levante (2016р.в.), це єдиний кросовер у лінійці люксового бренду Maserati. В офіційного дилера такі авто коштують від 3 млн грн., це 110 тис дол. (з останніми знижками – 2,6 млн грн. або близько 98 тис дол) Авто Зачиняєвої наразі також виставлене на продаж – за 90 тис дол. Раніше на автівці стояли такі ж номери «4444», що і на Volkswagen Touareg, записаному на дочку Зачиняєвої – дружину Наумова Валентину.

Офіційні доходи Тетяни Зачиняєвої за останні 5 років складають 10,5 тис грн. Згідно з даними ЄДРПОУ, Зачиняєва є співвласницею низки приватних компаній, донедавна аж 5. Разом з тим жодна з них, вочевидь, не приносить значних прибутків:

  • ТОВ «Експрес-Пеймент» (зв’язок, співвласниця з 2010р.) – фірма з 2012р. перебуває в стані ліквідації
  • ТОВ «НВМ Група» (неспеціалізована оптова торгівля, співвласниця з 2014 р.) – фірма з 2017 р. перебуває в стані ліквідації. Зареєстрована у багатоквартирному будинку, телефон у реєстрі не вказаний. Згідно з офіційною відповіддю ДФС на запит «Наших Грошей» - звітності не подає.
  • ТОВ «Український Земельний Альянс «Нова Терра ХХІ» (діяльність у сфері геології та геологорозвідування, співвласниця з 2008р.). За місцем реєстрації – у житловому будинку, в підвалі котрого розташовані робочі приміщення історичного музею – фірма відсутня. Згідно з офіційною відповіддю ДФС на запит «Наших Грошей» Податкова звітність востаннє подавалась підприємством у 2011 р.
  • ТОВ «Вайстек Сервіс» (зв’язок, співвласниця з 2009 до вер. 2016) За даними YouControl, у 2013-2014-2015 роках фірма звітувала про високі доходи, подекуди до 3 млн грн. , однак видатки звітувала на тому ж рівні, відтак чистого прибутку – в межах 20 тис грн. Наразі фірма змінила власників та перереєстрована у Запоріжжя. За місцем реєстрації відсутня.
  • ТОВ «Київпейсервіс» (зв’язок, співвласниця з 2015). За даними YouControl, у 2015-2016 роках фірма звітувала про високі доходи, подекуди до 1 млн грн. , однак видатки звітувала на тому ж рівні, відтак чистого прибутку – в межах 35 тис грн.

Нагадаємо, Іван Наумов до середини 2000-х працював у правоохоронних органах Донецьку, пізніше перевівся до Києва, у 2012 р. отримав посаду у Вінницькій області – спочатку начальника управління державної служби по боротьбі з економічними злочинами, з квітня 2014 р. – заступника начальника УМВС області, пізніше повернувся до столиці – отримавши посаду начальником Департаменту матеріального забезпечення МВС України, а нині Департаменту управління майном Національної поліції України. З доходів Наумов декларує лише зарплатню: 12 тисяч на місяць у 2014 р., 18 тисяч у 2015 р. , 38 тис у 2016 р.

Дружина Нумова, згідно з його ж деклараціями за останні три роки – ніде не працює, єдиний дохід – разовий, 580 тис грн. від продажу автівки у 2015р. Валентина Наумова значиться співвласницею кількох приватних компаній, однак від жодної з них не задекларовано прибутку.

Згідно з останньою декларацією Наумова, на його дружину були зареєстровані авто Volkswagen Touareg (2011р.) та мотоцикл Harley-Davidson Vrscf (2009р.) Наразі автівка продана, замість неї придбана нова тієї ж моделі, але вже 2017 р.в. Таке авто у офіційного дилера коштує під 1,5 мільйони.

Коментувати статки тещі Іван Наумов відмовився, посилаючись на те, що вони не є його особистими: «Яке відношення моя родина, те що відповідно до чинного законодавста, те що треба вносити в декларацію, то я вношу, а що стосується там тещі чи тестя, вони не проживають з нами, я не повинен його декларувати. Звідки в неї всі ці речі – спитайте в неї. Якби вона проживала зі мною, я б із задоволенням задекларував, показав би все як треба».


Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 19 квітня. Розпочата цього дня справа принесе позитивний результат

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 19 квітня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Іоанна Старопещерника, мученика Феона і патріарха Трифона Константинопольського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують патріарха Євстихія Константинопольського. ...

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...